2024. mrcius 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


ERICSON díjat kapott Dr. Szkladányi András. 2009. december 06.
A díj odaítélésének indoklása:
Az ELTE Természettudományi Karán szerzett középisklai, matematika-fizika szakos tanári oklevelet. Dolgozott az MTA Izotópkutató Intézetében, az Országos Sugárbiológiai és Sugár-egészségügyi Kutató Intézetben is. Egyetemi doktori értekezését 1988-ban védte meg. 1990 óta a bajai III. Béla Gimnázium tanára.
Tizenöt évig irányította a bajai III. Béla Gimnázium fizika munkaközösségét,nagy hangsúlyt fektetve a kísérletezésen alapuló fizikaoktatásra, a versenyekre, az iskolai élet fizikai tartalommal való szinesítésére. Gyakran szervezett elõadásokat meghívott külsõ elõadókkal, de létrehozott régi eszközökbõl állandó kiállítást is az iskolában. Jó kapcsolatuk van a bajai csillagászokkal, akikkel közösen szervezték meg a fénystaféta Szeged és Pécs közötti szakaszát 2005 - ben.
Tanulóinak a versenyeken elért eredményeit igen hosszú lenne felsorolni. Diákja bronzéremmel tért haza a Nemzetközi Fizikai Diákolimpiáról, elsõ helyezést szerzett az Eötvös Lóránd Fizikaversenyen. Tanítványai gyakran jutottak be a Mikola Sándor Tehetségkutató Fizikaverseny döntõjébe, ahol szép helyezéseket értek el. Sikerrel motiválta és készítette fel a tanulókat a nemzetközi Vermes Miklós Versenyre, az országos Békésy György Versenyre, a regionális Budó Ágoston Versenyre, a megyei Szakács Jenõ Versenyre. Az ezeken a versenyeken elért eredmények nagyban járultak hozzá ahhoz, hogy diákjai közül sokan szerették meg a természettudományokat.
1996-tól tagja a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny Versenybizottságának. Ezidõ alatt közel 60 feladata került kitûzésre. Emellett hat éve a feladatlapok összeállítását is végzi, ahol ügyel arra, hogy a kevésbé tehetségesek is sikerélményhez jussanak.
Dr. Szkladányi András tehetséggondozó munkája magasan túlmutat iskolája keretein, munkásságával hatást gyakorol a magyar fizikaoktatásra is.
Gratulálunk a tanártársak és a diákok nevében is!