2020. november 25. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2020     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Tájékoztatás 2020. november 13.
Az ügyintézés az iskolában előzetes telefon- vagy emailegyeztetés alapján lehetséges:

telefon: 30/781-0664; titkar@bajabela.hu.

Általános iskolás hatodkos és nyolcadikos tanulóknak! 2020. november 12.
A Bajai III. Béla Gimnázium felvételi eljárása megkezdődött.

Mindazoknak, akik érettségizni szeretnének, azután pedig egyetemre, főiskolára mennének, ajánljuk iskolánkat, mely hagyományosan az ország legjobb gimnáziumai között van, és mindenki számára megnyitja az utat a diploma megszerzése felé.

A felvételi eljárásunknak része az országos központi írásbeli felvételi, melyre december 4-ig kell jelentkezni a honlapunkról is letölthető A jelentkezési lap beadásával.

A honlap felvételi menüpontjában sok egyéb információ mellett beiskolázási tájékoztatónk is segíti a tájékozódást iskolánkról és a felvételi eljárásról.

Teljesítményképes tudás – Irány a felsőoktatás!


Vár a Béla! 2020. november 11.

Nézd meg kisfilmünket!


És flipsnack oldalunkat!


Jelentkezz december 4-ig!
Fontos ECL hír! 2020. november 10.
A NYAK állásfoglalása szerint a járványügyi szabályok betartása mellett a 2020. decemberi ECL nyelvvizsgák megrendezésre kerülnek intézményünkben.

MENZÁRÓL a 2020. november 11-től a járványügyi intézkedések bevezetésével 2020. november 09.

Felvételi információk 2020. november 03.
A központi írásbeli felvételi jelentkezési lapját elérhetővé tettük!

Az írásbeli jelentkezési lap beadási határideje 2020. december 4. – a körülményekre tekintettel aláírva és szkennelve is beadható a kozpontiirasbeli@bajabela.hu emailcímen is.

Felvételi tájékoztatók és a jelentkezési lap a felvételi menüpontunkban megtalálhatók.

Középfokú beiskolázásról Oktatási Hivatali tájékoztatók elérhetősége:

https://www.oktatas.hu/beiskolazas

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras

Versenyeredmény 2020. november 02.
Kaposváron az Országos kiemelt fedeles versenyen Frányó Csenge (8.A) Whiskey nevű lovával saját kategóriájában három számban is a 2. helyen végzett.
Gratulálunk!

Felvételi eljárási információk nyílt napok ügyében 2020. november 01.
A Bajai III. Béla Gimnázium iránt érdeklődő szülők és tanulók számára a hagyományos nyílt napi rendezvényeinket nem tartjuk meg.

Azért, hogy kellő információkkal rendelkezzenek, a szülők számára kisebb csoportokra bontva tájékoztatást kívánunk nyújtani 2020. november 10.-én (kedden) 17 órakor a 4 évfolyamos képzésre jelentkezni szándékozó (jelenleg nyolcadikos gyermek) szülőknek, 18.30-tól pedig a 6 évfolyamos képzésre jelentkezni szándékozó (jelenleg hatodikos gyermek) szülőknek. A korábban meghirdetett további időpontokban nem áll módunkban tájékoztatót tartani.
A tanulók számára diákönkormányzatunk biztosít elérhetőségeket, információkat a

https://www.facebook.com/bajabela.dok
https://www.instagram.com/bajabela_dok/
linkeken.

Természetesen honlapunkon és facebook oldalunkon is tájékozódhatnak.

Nagyon fontos, hogy iskolánkba való felvételhez a központi írásbeli felvételi megírása szükséges (a hozott eredmények mellett), melynek jelentkezési határideje 2020. december 4. a jelentkezési lap beadásával.
Arnóczki János
intézményvezető

Közösségi szolgálat 2020. oktber 31.
Legfrissebb információinkat a közösségi szolgálatról itt találod.

ECL 2020. oktber 25.

Bélások sportsikere 2020. oktber 24.
Papp Dorina és Papp Regina (8.A) rúdsport szakágban a Magyar Kupán országos III. helyezést szereztek. Gratulálunk a lányoknak!

Versenyeredmény 2020. oktber 22.
Diákjaink nagyon szép eredményeket értek el a Köztársaság Kupa futóversenyen!Részletek >>

Versenyeredmény 2020. oktber 17.

Iskolánk tanulója - Csordás Kevin - 11. B fizikából kimagasló eredményt ért el. A Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyen 3. helyezett lett! A járványhelyzet miatt a 2019/20-as tanévi verseny lebonyolítására szeptemberben került sor, így még 10. osztályos tanulóként versenyzett.
Felkészítő tanára: Lakner Attila


Gratulálunk!

Versenyeredmény 2020. oktber 17.

2020. október 16–18. között 48. alkalommal rendezték meg Sátoraljaújhelyben (a helyiek így mondják) az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyt a középiskolások számára. Iskolánkból, a megyéből két diákunk: CSORBA MELINDA LILLA 11.A és VALTER BÁLINT 11.B volt részese e versenynek, amelyen a háromórás írásbeli fordulót másnap a megadott témák egyikéről szóló háromperces beszédmű előadása követi. Mind Lilla, mind Bálint kitűnt írásbeli teljesítményével, majd a szóbelin is remekül helytálltak. Így mindketten díjazottak lettek: kiérdemelték a Sátoraljaújhely város által alapított „Széphalom” emlékplakettet és a vele járó pénzjutalmat. A zsűri döntése alapján Bálint meghívást kapott az Eötvös Józsefről elnevezett országos szónokversenyre.
E nagy múltú versenyről elsőként 1986-ban tértek haza gimnáziumunk tanulói közül ketten, Elsner Andrea és Vaskuti Tünde az elismerést jelző plakettel. Lilla és Bálint a verseny 10. és 11. bélás kitüntetettje.
Büszkék vagyunk rátok. Gratulálunk!
A diákokat Haász Gyöngyi, Rabi Magdolna és László Erika segítette a felkészülésben.

Múzeumlátogatás 2020. oktber 16.
Végzős diákok látogattak el október 16-án a Petőfi Irodalmi Múzeumba. A most nyílt Édes Anna-kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás végén elkészítették a maguk „élet-tárgyát”, melynek alapjául a Kosztolányi-regény szolgált.


Részletek >>