2020. oktber 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2020     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap
E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Tájékoztatás 2020. oktber 19.
Az ügyintézés az iskolában előzetes telefon- vagy emailegyeztetés alapján lehetséges:

telefon: 30/781-0664; titkar@bajabela.hu.

Felvételi eljárási információk nyílt napok ügyében 2020. oktber 18.
A Bajai III. Béla Gimnázium iránt érdeklődő szülők és tanulók számára a hagyományos nyílt napi rendezvényeinket nem tartjuk meg.

Azért, hogy kellő információkkal rendelkezzenek, a szülők számára kisebb csoportokra bontva tájékoztatást kívánunk nyújtani. Arra kérjük a tájékozódni kívánó szülőket, hogy ezen a linken jelezzék, mely napon szándékoznának bejönni a tájékoztatóra. A 3 nap, melyek közül választhatnak: november 10,11,12. Mindegyik napon 17 órától lesznek a tájékoztatók, melyeknek helyszíneiről értesítjük Önöket. ehhez kérjük, hogy a jelzett felületen e-mail és telefonos elérhetőségüket, valamint, hogy melyik képzési forma iránt érdeklődnek, adják meg nekünk. (gyermekük hatodikos és 6 évfolyamosba jelentkeznének, vagy nyolcadikos és 4 évfolyamosba jelentkeznének)

A tanulók számára diákönkormányzatunk biztosít elérhetőségeket, információkat a
https://www.facebook.com/bajabela.dok
https://www.instagram.com/bajabela_dok/
linkeken.

Természetesen honlapunkon és facebook oldalunkon is tájékozódhatnak.

Nagyon fontos, hogy iskolánkba való felvételhez a központi írásbeli felvételi megírása szükséges (a hozott eredmények mellett), melynek jelentkezési határideje 2020. december 4. a jelentkezési lap beadásával. Arnóczki János

Versenyeredmény 2020. oktber 17.

Iskolánk tanulója - Csordás Kevin - 11. B fizikából kimagasló eredményt ért el. A Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyen 3. helyezett lett! A járványhelyzet miatt a 2019/20-as tanévi verseny lebonyolítására szeptemberben került sor, így még 10. osztályos tanulóként versenyzett.
Felkészítő tanára: Lakner Attila


Gratulálunk!

Versenyeredmény 2020. oktber 17.

2020. október 16–18. között 48. alkalommal rendezték meg Sátoraljaújhelyben (a helyiek így mondják) az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyt a középiskolások számára. Iskolánkból, a megyéből két diákunk: CSORBA MELINDA LILLA 11.A és VALTER BÁLINT 11.B volt részese e versenynek, amelyen a háromórás írásbeli fordulót másnap a megadott témák egyikéről szóló háromperces beszédmű előadása követi. Mind Lilla, mind Bálint kitűnt írásbeli teljesítményével, majd a szóbelin is remekül helytálltak. Így mindketten díjazottak lettek: kiérdemelték a Sátoraljaújhely város által alapított „Széphalom” emlékplakettet és a vele járó pénzjutalmat. A zsűri döntése alapján Bálint meghívást kapott az Eötvös Józsefről elnevezett országos szónokversenyre.
E nagy múltú versenyről elsőként 1986-ban tértek haza gimnáziumunk tanulói közül ketten, Elsner Andrea és Vaskuti Tünde az elismerést jelző plakettel. Lilla és Bálint a verseny 10. és 11. bélás kitüntetettje.
Büszkék vagyunk rátok. Gratulálunk!
A diákokat Haász Gyöngyi, Rabi Magdolna és László Erika segítette a felkészülésben.

Múzeumlátogatás 2020. oktber 16.
Végzős diákok látogattak el október 16-án a Petőfi Irodalmi Múzeumba. A most nyílt Édes Anna-kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás végén elkészítették a maguk „élet-tárgyát”, melynek alapjául a Kosztolányi-regény szolgált.


Részletek >>

Felvételi figyelemfelhívás 2020. oktber 13.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a személyes találkozást igénylő programok a vírushelyzettől és az azt szabályozó rendeletektől függően valósulhatnak meg. Ezért kérjük, kövessék figyelemmel honlapunkat a felvételi eljárással kapcsolatos aktuális információk megismeréséért.
A tervezett eseményeket szeretnénk, illetve szükséges megvalósítanunk a megszokott felvételi eljárási rendben.
Végrehajtásukról a fentebb leírtak alapján folyamatosan tájékoztatást fogunk nyújtani a honlapunkon a friss hírek között valamint a Felvételi menüpontban.

Meghívó 2020. oktber 02.
Iskolánk tanárának előadása a városi könyvtárban.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Fénylik az érem! 2020. oktber 01.
A WFC Világszervezet Országos Bajnokságán Antal Sára (10. A) K1 Light kategóriában aranyérmet szerzett.
Gratulálunk!

Versenyeredmény 2020. szeptember 27.

Első helyezés, irány Moszkva!
Az Orosz nyelvi és kulturális vetélkedő országos döntőjében a bélás csapat, holtversenyben az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumának csapatával, első helyezést ért el.
A csapat tagjai:
Galic Ivana (11.D), Mihalovics Gréta (11.A), Verebélyi Liza (MNÁMK, 11.B - bélás vendégtanuló).
A lányok gazdag orosz nyelvi és kulturális ismereteikkel méltán vívták ki a zsűri elismerését. Hatalmas volt a tét, ugyanis a fődíj egy 5 napos moszkvai utazás. Álmuk valóra vált. Amint a vírushelyzet engedi, már repülhetnek is Moszkvába.

Versenyeredmény 2020. szeptember 07.
Gratulálunk Papp Regina 8. A osztályos tanulónknak, aki a rúdsport magyar bajnokságon saját kategóriájában országos II. helyezést ért el.

Közlemény 2020. szeptember 06.
Tisztelt Szülők!
A Bajai III. Béla Gimnáziumban a Bajai Tankerületi Központ Igazgatójának nekem szóló tájékoztatása alapján szeptember 7. hétfőtől továbbra is a normál munkarend szerint folyik a nevelő-oktató munka.
Az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ ettől eltérő iránymutatása esetén tájékoztatom Önöket.
Arnóczki János
Bajai III. Béla Gimnázium igazgató

Versenyeredmény 2020. szeptember 04.
Szakács Jenő Megyei Fizikaversenyen iskolánk két tanulója szép sikert ért el. A 2019/20-as tanévben megrendezett verseny eredményhirdetésére a mai napon került sor a Neumann János Egyetemen. Csordás Kevin a 10. évfolyamon 1. helyezést, Skáre Erik a 11. évfolyamon 3. helyezést ért el. Kevin különdíjat kapott a legszebb feladatmegoldásért.
Felkészítő tanáraik: Lakner Attila, Dr. Szkladányi András.
Gratulálunk!
fizika

Gondán-Horváth-díj 2020. szeptember 01.
A tanévzáró ünnepély kényszerű elmaradása miatt a tanévnyitón tapsolhattuk meg a 2019/20-as tanévben országos tanulmányi és sporteredményt elért diákokat. Ekkor vált nyilvánossá, hogy a Gondán-Horváth-díjat Birkás Dóra 8.B osztályos tanuló érdemelt ki.

Dóri a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium diákszimpóziumára készített, Mecénás szendvics és a többiek című előadásával pályázott a díjra, és nyerte el az ezzel járó pénzjutalmat, oklevelet és emlékplakettet.

Tisztelt Szülők! 2020. augusztus 31.

A 2020-2021-es tanév normál rendben indul, azzal, hogy az EMMI által kiadott, az iskolákra vonatkozó” intézkedési terv a járványügyi készenléti helyzetben” előírásai, javaslatai alapján igyekszünk majd tevékenykedni. ehhez kérjük az Önök segítségét is.
Hangsúlyozom, hogy a 282/2020.kormányrendelet a 40/2020-as kormányrendelet megszüntetéséről (a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetése) után létrejött 283/2020-as kormányrendelet a járványügyi készenlétről és az ez utóbbit szabályozó további rendeletek és a fentebb jelzett EMMI ajánlások alapján kívánunk eljárni. Így ezek szerint megszűntek a létszám korlátozások beltéri és kültéri rendezvényeknél (kivéve az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket).
Így járultam hozzá belföldi osztálykirándulások tanévkezdés környéki megvalósításához, valamint egyéb iskolai eseményekhez (tanévnyitó ünnepség pl.), azzal, hogy a külső (nem iskolai) személyek részvételét korlátozom. Ezért semmilyen iskolai rendezvényen ők nem vehetnek részt. Ezzel megpróbálom a fertőzés esetleges terjedését megakadályozni.
Az említett készenléti rendelet december 18-ig van hatályban (ha nem történik módosítása, vagy hatályon kívül helyezése).
Az iskolába belépéskor és a tantermekben is biztosítani kívánjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét, és kérjük, hogy a tanulók alkalmazzák is.
Hozzanak magukkal a tanulók maszkot, és a folyosói közlekedéskor ajánlott a használata.
Kerüljék a testi kontaktusokat.
Jelezzék Önök és gyermekük is ha valamilyen Covid-19 betegség jellegű tünet jelenik meg a gyermek egészségi állapotában, és ne engedjék iskolába jönni. Itt találhatják a betegség jeleinek leírását:https://koronavirus.gov.hu/#mit-kell-tudni-a-koronavirusrol
Jelezzék írásban nekem és az osztályfőnöknek, ha szeptember 1-ét megelőzően 1 hónapon belül a vírustérképen (https://koronavirus.gov.hu/cikkek/terkepen-piros-sarga-es-zold-jelzesu-orszagok) piros vagy sárga jelű országból tértek haza, és hogy a szabályoknak megfelelően eljártak-e.
Kövessék nyomon a koronavirus.gov.hu/korlatozasok honlapon közzétett állami információkat..
Az iskolai takarítás és fertőtlenítés fokozott hangsúlyt kap továbbra is.
Szülői értekezleteket tarthatnak, de csak osztályonként külön-külön napokon nagyelőadónkban, maszk használatával.
Az országhatár 30 km-es sávjából külföldről érkező tanulók ingázása esetén a karantén nem kötelező.
Az iskolaegészségügyi ellátás (oltások, szűrővizsgálatok) a megszokott módon zajlik majd. Az adatlapokat a szülők előre töltik ki. A lázmérés a rendelőbe belépéskor kötelező lesz.
Veszélyeztetett csoportba tartozó (pl.: szív/ érrendszeri problémák, légzőszerviek, daganatos, vagy immunszuprimált állapot, stb.) gyermek esetében az ezt alátámasztó orvosi igazolással hiányozhat a tanuló tartósan. Ebben az esetben a tanuló az osztályfőnökkel és a szaktanárokkal egyeztetett módon digitális oktatásban vesz részt.


Arnóczki János - Bajai III.Béla Gimnázium

Kedves Menzások! 2020. augusztus 28.
Ezentúl minden héten a MENZA fül alatt megtalálható az ÉTLAP!