2023. oktber 02. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2023     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Repüljünk Skóciába 2023. szeptember 28.
A régi lehetőség újjáéled.
2023. október 6-án 17.00 órakor az utazási iroda képviselője személyes tájékoztatót tart a gimnázium A 15 kiselőadójában.

A részletekért kattints ide.

Vért adni annyi, mint életet adni 2023. szeptember 27.
A Bajai III. Béla Gimnázium 12. évfolyamos diákjai a három órára tervezett irányított véradás keretében közel 24 egységnyi vért adtak, amiből 72 vérkészítmény készült. Az intézmény által megszervezett, önkéntesen vállalt irányított véradás kifejezetten egy végzős bélás diák gyógyulására irányult, akit nagyon várnak vissza idén az iskolapadba.

A vércsoportok sokfélesége miatt általában kevés az esély arra, hogy az ilyenkor levett vér egy beteg kezelésére közvetlenül alkalmas legyen, ezért a leadott vér az OVSz (Országos Véradó Szolgálat) központi készletébe kerül. A kedvezményezett beteg pedig a készletből a kezelésére legalkalmasabb, csoportazonos, megfelelő mennyiségű vérkészítményt kapja majd meg. Az iskolába érkező Vöröskereszt és a Véradó Szolgálat munkatársainak visszajelzései alapján példaértékű volt az évfolyam bélás diákjainak önkéntes segítségnyújtása.

Az előzetes tervek szerint tavasszal ismét szervez az intézmény iskolai véradást, amellyel célja az önkéntes véradás fontosságának kihangsúlyozása és a gyógyulás elősegítése azok számára, akik ezzel létfontosságú vérkészítményt kapnak.

Nyelvi parti 2023. szeptember 25.

Csevegj velünk! 2023. szeptember 25.

Versenyeredmény 2023. szeptember 24.
Kovács Vivien Diána 10. D osztályos tanuló koronglövészetben (régi nevén: agyaggalamb lövészetben) a Magyar Sportlövő Szövetség Vadászlövész szakága által 2023. szeptember 2-án a Hatvanban megrendezett Háromtusa (skeet, trap, toronykakas) Országos Bajnokságon 3. helyezést ért el.
Gratulálunk!

Versenyeredmény 2023. szeptember 18.
Jól indult a tanév Nagy Levente 7.B-s tanulónak. Az Egerben megtartott judo serülő rangsorversenyen 3., míg a Brno-ban megrendezett nemzetközi judoversenyen 2. helyezést ért el.
Gratulálunk a szép teljesítményért!

Továbbtanulás 2023. szeptember 15.
A Bajai III. Béla Gimnázium végzős diákjait kimagasló, 4,54-es érettségi eredménnyel indította útnak az egyetemi tanulmányok megkezdésére a tanári kar. A várakozásoknak megfelelően, a felvételiző diákok 95,45%-a kezdhette meg szeptemberben felsőfokú tanulmányait az ország jó hírű egyetemein. Figyelemre méltó, hogy a felvettek 85%-a az általa első vagy második helyen megjelölt felsőfokú intézménybe jutott be. Gördülékeny évkezdést és sikeres egyetemi éveket kívánnak az iskola tanárai egykori bélás diákjaiknak!

Versenyeredmény 2023. szeptember 14.
Csütörtökön került sor az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny Bács-Kiskun vármegyei fordulójára a Bajai III. Béla Gimnáziumban. Egy feladatsor megoldását követően a versenyzők szóbeli témakifejtéssel tehettek tanúbizonyságot rátermettségükről. A zsűri alapos mérlegelést követően a gimnáziumok kategóriájában Salánki Villőt (Kecskeméti Katona József Gimnázium), Béla Miklóst (Bajai III. Béla Gimnázium), szakiskolák kategóriájában pedig Paska Patrikot (Kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum) juttatta a sátoraljaújhelyi országos döntőbe.

Évnyitó 2023. augusztus 31.
Ünnepélyes keretek között megnyitottuk a tanévet.

Tanévnyitó 2023. augusztus 28.
Kedves Szülők!
Kedves Diákok!

Augusztus 31. (csütörtök) a tanévnyitó napja. A 2023/2024-es tanévet 17 órakor az A épület udvarán nyitjuk meg ünnepi műsorral, melyen bélás egyenruhában vesznek részt diákjaink.


Gólyanap a Bélában 2023. augusztus 28.
A Bajai III. Béla Gimnázium történetében először a DÖK egész napos gólyanapot szervezett 2023. augusztus 28-án.
A DÖK lelkes tagjai már nyáron elkezdték a rendezvény megszervezését, hiszen a program összetettsége miatt nagyon sok dologra kellett figyelnünk. Ötleteik megvalósításához nemcsak anyagi támogatásra, hanem a bélás tanárok és bélás diáktársaik segítségére is szükség volt.
Elképzelésüket tett követte, így a gólyanapra minden összeállt. A nagy meleg ellenére mindenki jól érezte magát és sok élménnyel tért haza.
Nagy segítséget kaptak 16 diáktársuktól, akik bár közösségi szolgálatként elszámolhatták a gólyanapot, mégsem tekintették munkának a feladatokat, hanem az előkészületben és a nagy napon is lelkesen segítették a gólyákat. Minden osztálynak négy diáksegítője volt, akik egész nap velük voltak.
A DÖK fontosnak tartotta a gólyanap elindítását, mint közösségépítő rendezvényt, amelyhez tanárok is csatlakoztak. Köszönet illeti Bartha Adrienn, Döményné Dobosi Lejla és Steingártné Molnár Mária munkáját, akik a kezdetektől segítették a szervezést, valamint a gólyák osztályfőnökeit is, így Bartha Adriennt (7.A), Mészáros Miklóst (7.B), Lusztig Ágnest (9.C) és Banga-Burány Terézt (9.D). Segítő tanárként részt vett még a gólyanapon Derekas Gabriella, Kissné Sipos Dorka, Kovács Hanga, Mészárosné Szőnyi Zsuzsanna és Sasfalvi Ildikó. A hangtechnikai munkálatokat Réti Attila tanár úr és Birkás Péter stúdiós diák (8.B) végezte el.
Az intézmény köszönetet mond a következő támogatóknak, akik jóvoltából a gólyanap ingyenes lehetett a diákok számára: Biokopri KFT., Duna Wellness Hotel, Koch Borászat, Szülői Szervezet, Tűztér Kandalló Stúdió, GreenSpoon Sweety Gluténmentes Cukrászműhely, 7.A és 11.A cukrász anyukáknak és a 12.A támogatásának.


ECL 2023. augusztus 27.

Tisztelt Érdeklődők! 2023. augusztus 21.
Az idén is meghirdetjük a felvételi vizsgára felkészítő tud6sz szakköreinket matematikából és anyanyelvből a 6-os és 8-os diákoknak. A foglalkozások a 6-osoknak szeptember 15-én, a 8-osoknak szeptember 16-án kezdődnek. Tájékoztatást kérhet a steingartne@gmail.com e-mailcímen és 709530665-ös telefonszámon.
Steingártné Molnár Mária, Jakab József
a III. Béla Gimnázium tanárai.

Tájékoztatás 2023. augusztus 16.

Bélás Vándorok 2023. augusztus 07.
Az idei nyárra több tábort is szerveztünk a bélásoknak. Így a már hagyományosnak nevezhető erdei mellé a vízi vándort is bevállaltuk. Ez nemcsak a tanárokra igaz, hanem diákokra is, hiszen néhányan közülük mindkét programon részt vettek.
Az idén már hatodszor vágtunk neki az erdei ösvényeknek. A Zemplén vadregényes tájait járta be lelkes, 39 fős csapatunk. A kissé nomád körülményekhez alkalmazkodtunk, az időjárás pedig nagyon kegyes volt hozzánk.
Ugyanez nem mondható el Szigetköz vadregényes ágrendszerében evező csapatunk esetében. Míg itthon a hőség, nekünk az eső jelentette a nehézséget. De mint a képek is igazolják, ez sem vette el a kedvünket.