2021. jlius 28. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2021     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Tájékoztatás 2021. jlius 27.
Az ügyintézés az iskolában előzetes telefon- vagy emailegyeztetés alapján lehetséges:

telefon: 30/781-0664; titkar@bajabela.hu.

Nyári ügyelet 2021. jlius 27.
Iskolánkban a nyári szünetben a következő napokon:
2021. július 14.
2021. július 28.
2021. augusztus 11.
2021. augusztus 25.
9.00-13.00 óra között lesz ügyintézés.

Hazatértek vándoraink! 2021. jlius 26.

A gimnázium 35 fős csapata egy csodás hetet töltött Bakonybélben és környékén az idei vándortábor keretében.
Megmásztuk a Kőris-hegyet, látogatást tettünk a Pannon Csillagdában, pancsoltunk egyet a Nagyteveli Strandfürdőben és megcsodáltuk a bakonyi Gyilkos-tavat. Vadregényes erdei túraútvonalakat jártunk be, számháborúztunk, pörögtek a kártyajátékok és betyárosat fociztunk a Kisbetyár Erdei Iskola pályáján. Az elmaradhatatlan tábortüzet és éneklést pedig a környéken portyázó aranyos, ám annál ravaszabb rágcsálók, a pelék sem zavarhatták meg.
Volt hogy áztunk, volt hogy fáztunk, volt hogy vonatra futottunk, de összességében hatalmas élmény volt.

Bélások esküvője a Bélában. 2021. jlius 23.
Osztálytársakból házastársak- erre több példa van, de eddig arra nem volt, hogy a fiatalok az esküvőt egykori gimnáziumukban tartsák meg.
A 2011-ben érettségizett 12.A osztályból Takács Gabriella és Kovács Attila az iskolához való kötődésüket is kifejezték azzal, hogy a III. Béla Gimnázium hangulatos udvarán házasodtak össze számos vendég, több volt osztálytárs jelenlétében.Együtt segíteni jó! 2021. jlius 18.
Bélás tanárok és diákok csapata is rajthoz állt a mai jótékonysági futáson, mert együtt lenni, együtt segíteni jó!


Felhívás! 2021. jnius 24.

Tájékoztatás 2021. jnius 23.
A 346/2021-es (2021. június. 18.) Kormányrendelet 2021. június 21-től hatályon kívül helyezte a 484/2021-es Kormányrendelet 10. fejezetét, mely az iskolába való belépésre jogosultakról, a belépésről és benntartózkodásról rendelkezett.(lásd: melléklet)

Ismét országos döntőre készülhetnek! 2021. jnius 23.
Ha szeptember, akkor Lakitelek! Idén is ott leszünk!
A zsűri döntése szerint csapatunk bejutott az orosz nyelvi és kulturális vetélkedő országos döntőjébe.
A tavaly nyertes csapatunk: Galic Ivana, Mihalovics Gréta, Verebélyi Liza az összes évközi nehézség ellenére, a tanév végi hajrában is lelkesen dolgozott pályamunkánk elkészítésén. A 9.CD kiváló oroszosai is közreműködtek a projektben. Köszönet Nekik!

Csónakház 2021. jnius 22.

Vándor 2021. jnius 21.
Múlt héten a VándorViadal országos döntőjében Zemplénben képviselte iskolánkat a Takács Alina (10.B), Soós Nóra (10.B), Nagy Nátánael (11.D) és Nagy Nikodémus (11.D) összeállítású Köszméte nevű csapat.
Egy héten át 18 másik csapattal mérték össze szerteágazó tudásukat.
A Köszméték, az előkelő 7. helyet szerezték meg!
Felkészítő tanár: Gottlieb Gábor.
Gratulálunk!

Országos 3. hely! 2021. jnius 13.
Folkmann Bence (10.C) a Kosáry Domokos Történelemverseny országos döntőjében a 3. helyen végzett. A verseny döntője és az eredményhirdetés is a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében volt.
Felkészítő tanára: Mészárosné Szőnyi Zsuzsanna.
Gratulálunk!

Közösségi szolgálat 2021. jnius 02.

Közösségi szolgálat 2021. jnius 01.

"Szláv Nyelvek és Kultúrák" vetélkedő 2021. jnius 01.

A "Szláv Nyelvek és Kultúrák" vetélkedő nyerteseit a Pécsi Orosz Központ díjátadó ünnepségre hívta meg. Az eseményre 2021. június 5-én került sor. Mivel az adott időpont közel esett az orosz nyelv napjához, a program második részében a díjazottak és tanáraik az Orosz Központ munkatársaival együtt Puskin verseket olvastak különböző nyelveken. A kellemes atmoszféra, az orosz tea aromája, a költészet ereje, és a közös lelki élmény igazi ünneppé varázsolta a napot. Jelenlévő díjazottjaink: Bódi Bettina (9.C), Galic Ivana (11.C), Kovács Kristóf (9.D), Mihalovics Gréta (11.A). Rajtuk kívül elismerésben részesült még Jámbor Adrián és Varga Benjámin.


„Posztolj orosz verset!” 2021. jnius 01.

Alekszandr Puskin születésnapja, június 6. az orosz nyelv napja.
Ebből az alkalomból az ELTE BTK Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ meghirdette hagyományos „Posztolj orosz verset!” akcióját.
Egy olyan orosz verset kellett idén közzé tenni, ami újdonságnak számít, ami a magyar olvasók látókörébe eddig vélhetően nem került be, pedig csodálatos alkotás.
A közzétett versek helyszínei fotóval együtt térképre kerültek.
Itt találhatjátok a helyszín megjelölésével két bélás diákunk Bódi Bettina (9.C), Kovács Kristóf (9.D) által közzétett verseket is:
(Puskin: Lélek, Tyutcsev: A Duna)
Olvasgassátok a többit is kedvetekre!

A Ruszisztikai Központ a „Posztolj orosz verset!” akcióhoz kapcsolódóan kihívásjátékkal igyekezett az orosz irodalom világába kalauzolni minden vállalkozó szellemű játékost. Az elmúlt hét minden napja tartogatott egy-egy izgalmas irodalmi „kihívást”.
Bettina és Kristóf maximális pontszámmal teljesítették az összes feladatot. Mivel azonban rajtuk kívül még jónéhányan ugyanilyen eredményt értek el, így sorsolással döntöttek a díjazottakról, és a szerencse sajnos nem állt melléjük.
A játék hozadékaként azonban mélyebb betekintést nyerhettek a klasszikus és kortárs orosz irodalomba, valamint kedvet kaphattak a megismert szerzők műveinek elolvasásához.
Kristófot ajánlom magyar tanára figyelmébe. Ritka az olyan diák, aki ennyire olvasott. Igen tájékozott a kortárs orosz (elsősorban sci-fi) irodalomban is.