2021. december 09. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2021     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Figyelem! 2021. december 08.
2021. december 1.-től a gimnáziumba idegeneknek BELÉPNI csak MASZKBAN és a VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY portán történő bemutatásával lehetséges.

Fuss velünk! 2021. december 07.

Kedves Diákok! 6 fő jelentkezését várjuk a KARÁCSONYI futás programra közösségi szolgálatra. Jelentkezzetek minél előbb testnevelő tanárotoknál! Határidő: december 13. hétfő, 7. óra.

Jótékonykodás 2021. december 06.
Iskolánk diákjai Mikulás sapkában jártak ma a Bajai Szent Rókus Kórházban, kezükben rengeteg csomaggal, hogy szebbé tegye az ünnepvárást a gyermekosztály kis betegei, valamint minden kórházi dolgozó számára.
Részletek a BAJA.HU cikkében olvashatóak.

Fotó: BAJA.HU

Cipősdoboz akció 2021. december 06.

Harmadik hely és különdíj! 2021. december 05.
A "4 FOR EUROPE" európai uniós témájú verseny dél-alföldi regionális döntőjében 3. helyen végzett a bélás csapat. Ráadásul (az országban egyedüliként) különdíjban is részesültek diákjaink, kreativitásuk miatt.
A "Tetrarchia" fantázianevű csapat tagjai: Csorba Melinda Lilla (12.A), Halmos Bálint Attila, Illés Ádám, Valter Bálint (12.B ).

A versenyt a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartói Irodája szervezte.
Felkészítő tanár: Jakab József.
Gratulálunk!


Felvételizőknek 2021. november 30.
Iskolánkba való felvételhez a központi írásbeli felvételi megírása szükséges, melynek jelentkezési határideje 2021. december 3.
Ehhez kérjük, hogy az űrlapot kitöltve és aláírva küldjék el a belairasbelijelentkezes@bajabela.hu e-mail címre! Vagy személyesen is leadható portánkon, iskolatitkárságunkon.

Advent 2021. november 29.
Ünnepi díszbe öltözött gimnáziumunk épülete, hála a szülők, diákok összefogásának. A karácsonyfa is a helyére került. Elindult az adventi adományozás bélás könyvtárunk állományának bővítésére: a nagyszünetekben 200 forint ellenében helyezhető el egy-egy dísz a fára.
Iskolánk adventi készülődéséről a baja.hu is beszámol.

Versenyeredmény 2021. november 18.
Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny iskolai fordulójának népes mezőnyében
az 1. helyezést Folkmann Bence (11.C), Gombásné Elmer Éva tanítványa,
a 2. helyezést Smied Izabell Gerda (12.B ), Haász Gyöngyi tanítványa,
a 3. helyezést pedig Kohl Lavénia (10.D), Schmélné Janotka Ilona tanítványa szerezte meg.
Gratulálunk!

Taroltak a bélás fizikusaink! 2021. november 12.
A Szakács Jenő Megyei Fizikaverseny 2020/21-es tanévi döntőjét szeptemberben rendezték meg. A Kecskeméten megtartott eredményhirdetésen a 11. évfolyamosok kategóriájában két tanulónk - Csordás Kevin és Tallér Máté (jelenleg 12. B)-az első két helyen végzett.
Felkészítő tanáruk: Lakner Attila.
Gratulálunk!


Megyei eredmények matematikából 2021. november 11.
A Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulóján 2. helyezést ért el a Micimackó csapat.
Tagjai: Brandl Bence, Ladányi Dávid, Pallagi Veronika, Wolf András 7.B osztályos tanulók.
10. helyezést ért el a Maserati csapat.
Tagjai: Frank-Sánta Erik 7.A, Hermanutz Mihály, Horváth Márk, Panghy Bence 7.B osztályos tanulók.
16. helyezést ért el a Jóbarátok csapat.
Tagjai: Kisslaki Zsombor, Kiss Máté, Rozmanitz Ádám, Tóth Csongor 7.B osztályos tanulók. Felkészítő tanáraik: Steingártné Molnár Mária és Lakner Attila.
Gratulálunk!

Nyílt nappal kapcsolatos információk 2021. november 10.
Kedves Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy nyílt napunkat november 13-án megtartjuk, a megfelelő járványügyi szabályok betartása mellett. Kérjük, hogy mind a szülők, mind a gyerekek viseljenek maszkot. Beléptetéskor lázmérést végzünk, illetve kérjük a kézfertőtlenítést is. Minden tanteremben és folyosón lesz kézfertőtlenítő, melyet a gyerekek bármikor használhatnak, s kérjük éljenek is a lehetőséggel.
A programok 9-13 óráig tartanak, kérjük fél 9-ig érkezzenek meg. A bejáratnál fogadjuk Önöket és a gyerekeket. Itt minden információt megkapnak.
A 6. osztályosok a kísérő szülővel együtt a „B” épület főbejáratán (Martinovics utca) léphetnek be, a 8. osztályosok a kísérő szülővel együtt az „A” épület főbejáratán jöhetnek be.
Szeretettel várunk mindenkit!

Közösségi szolgálat 2021. november 01.

Meghívó 2021. oktber 20.

Tájékoztató 2021. oktber 20.
Kedves Szülők és diákok!
Az érdeklődőket szeretettel meghívjuk a 2021. november 13-án szombaton tartandó nyílt napunkra, mely előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezés menete a 2022-23. tanévre szóló felvételi tájékoztatóban található.
A tájékoztató és egyéb információk megtalálhatóak a felvételi menüpontban.

Dobogós megyei eredmények, lány kosarasaink az országos elődöntőben folytathatják! 2021. oktber 19.
Dobogós megyei eredmények, lány kosarasaink az országos elődöntőben folytathatják!
Lány csapatunk a kecskeméti megyei döntőben egy győzelemmel és egy vereséggel a II. helyen végzett, ezzel kiharcolta a továbbjutást az országos elődöntőbe!
A csapat tagjai: Pàlfi Ágnes, Berencsi Csenge, Borbás Petra, Bődi Csenge, Schubert Luca, Szakony Kata, Pàlfi Veronika, Purger Vivien.
Fiú kosarasaink két vereséggel a megyei döntő III. helyét szerezték meg, így az V-VI. korcsoportban bronzéremmel zárták a diákolimpiai szereplésüket.
A csapat tagjai: Weiner Martin, Szatmári Szabolcs, Haincz Andor, Szabó Balázs, Gróf Bálint, Vétek Marcell, Szalai Tamás.
Kísérő tanárok:
Molnár Péter
Németh Attila
Gratulálunk!