2022. mjus 18. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2022     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Figyelem! 2022. mjus 13.
A veszélyhelyzeti 484/2020- as kormányrendelet március 7-től hatályos módosítása alapján az iskolánkba való belépés korlátai megszűntek.

Ebben a kora tavaszi (általában/régebben is vírusos) időszakban mégis ajánlom a maszkviselést belépéskor, hiszen tanítási időben 700 fő van jelen és mozog a közösségi terekben (folyosókon).

Arnóczki János

Menza tájékoztatás 2022. mjus 12.

A 2022-23. tanévben az étkezés igénybevételéhez szükséges információk a menza menüpontban találhatóak.

Versenyeredmény 2022. mjus 12.
Pápai Zsófia (8.A) a XXV. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen korcsoportjában megyei II. helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Mészárosné Szőnyi Zsuzsanna.
Gratulálunk!

FRANCIA – NÉMET KVÍZ 2022. mjus 09.

Áprilisban összesen húsz 10. ill. 11. évfolyamos bélás diák vett részt a budapesti Goethe Intézet és a Francia Intézet által közösen meghirdetett online vetélkedőn.
A versennyel azokat az iskolákat kívánták megszólítani, ahol német és francia nyelvet egyaránt tanulhatnak a diákok. A négy főből álló csapatok (2 francia és 2 német nyelvet tanuló diák) egy feleletválasztós online kvízt töltöttek ki, amely összesen 37 kérdést tartalmazott a német és francia gasztronómiáról, kultúráról, nyelvről, földrajzról, történelemről vagy éppen az Európai Unióról. A kvízben a kérdések két nyelven szerepeltek, a csapattagok ezért közösen dolgoztak a kérdések megértésén és megválaszolásán. Ezzel a kezdeményezéssel a két kulturális központ a többnyelvűséget illetve a sokszínű és sokrétű Európa eszméjének népszerűsítését szerette volna támogatni. (A közös német-francia kulturális projekteknek egyébként is nagy hagyománya van, lásd pl. az ARTE, eredetileg kétnyelvű televíziós, de mára többnyelvű és multimediális európai kulturális csatornát.)
A versenyre országosan 280 csapat regisztrált. Iskolánkban három nyelvtanár (Balykó Noémi – német, Mészáros Miklós – francia és német, valamint Saághyné Frémer Jusztina – francia) fogott össze a toborzáshoz, így öt csapatot sikerült indítani a vetélkedőn. Közülük három az első ötven között végzett:
15. hely Csíkos Mónika, Kispál Kamilla (11.D francia) és
Molnár Zsófi, Strobán Karina (11.D német)
32. hely Mezző Emma, Nievel Flóra (11.D francia) és
Balaton Szonja, Diósi Diána (11.C német)
41. hely Mészáros Ildikó, Soós Anna, (10.B francia) és
Dági Beatrix, Mikó Ágota (10.B német)

A versenyzők felkészítő tanárai voltak még Keresztesné Kubovics Margit (farncia), Sárközi Andrea és Döményné Dobosi Lejla (német).
Érdekesség, hogy az első ötven helyezett mindegyike 36 és 32 közötti pontszámot ért el, de a kvíz műfajára jellemzően a gyorsaságnak döntő szerepe volt a végső sorrend kialakulásában.
Reméljük, a vetélkedőből is hagyomány lesz, hiszen a részt vevő diákoknak tetszett a kétnyelvű csapatok, ill. kérdések ötlete, valóban érdekesnek találták a feladványokat, és élvezték a kooperatív versengést.
A vetélkedő résztvevői közül sokan egyébként a Baja – Argentan testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően hamarosan élőben is elmerülhetnek a francia nyelv szépségében.

Versenyeredmény 2022. mjus 06.
Jól szerepeltek diákjaink a Megyei Matematikaversenyen.
Gyenis Márkó 9.D 5. hely.
Felkészítő tanár: Egyed László.
Csordás Kevin 12.B 5. hely.
Tallér Máté István 12.B 5. hely.
Mindkettőjük felkészítő tanára: Gottlieb Gábor.
Gratulálunk!

Ballagás 2022. prilis 30.

Gratulálunk minden végzősünknek!
A ballagás alkalmával kitüntetetteket a díjazottjaink menüpontban ismerhetik meg.

Közösségi szolgálat 2022. prilis 30.
Két új lehetőséggel bővült a kínálat. Új partnerintézményünk gyakori lehetőséget kínál a közösségi munkára. Részletek az aktuális menüpont alatt.

Kedves hatodikos és nyolcadikos felvett tanulóink! 2022. prilis 29.
A nyelvi szintfelmérő megírása május 3-án kedden 15 órakor lesz!
Mindenkit kérünk 15 perccel a kezdés előtti megjelenésre!

Határtalanul 2022. prilis 29.
A 8.B osztály is végre megvalósíthatta a Határtalanul program 2020-ban elnyert pályázati útját. Az osztály tagjai és a 9. D 4 diákja 2022. április 19-23. között a Felvidéken járt, Irodalmi emlékhelyek Gömörben és Szepességben programú kirándulással. Útjuk Szklabonyától Késmárkig vezetett: várakat, kastélyt, temetőt, emlékházakat kerestek fel, és túráztak is a Szádelői-völgyben.
Élménybeszámolójuk itt olvasható.Versenyeredmény 2022. prilis 28.
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara által szervezett Országos Grafikus Programozási Versenyen Geiger Csanád 26., Gottlieb Gergely 34. helyezést ért el. Mindketten a 8.B osztály tanulói.
Felkészítő tanár: Sziegl Hajnalka.
Gratulálunk!

Versenyeredmény 2022. prilis 27.
Iskolánk DPHMI nevű csapata miután a megyei fordulóban magabiztos versenyzéssel mindenkit maga mögé utasított, a "Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!" verseny országos döntőjében 19 csapattal mérhette össze tudását. A hosszú versenynap végén sajnos nem jutott be a legjobb hat csapat közé.

A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke.
A verseny fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Csapatunk tagjai:
Birkás Dóra 10.B
Kertész Panna 10.A
Glocker Hedvig 10.A
Tallér Máté István 12.B

Felkészítő tanár: Sziegl Hajnalka.
Gratulálunk!

Népdaléneklési verseny 2022. prilis 25.
"Tüzet viszek, lángot viszek..." járási/városi népdaléneklési versenyen a Vadvirág népdalkör arany; Csilics Emma 12. D ezüst; Lakatos Míra 10.B ezüst minősítést kapott.
Felkészítő: Fonyódiné Patyi Mónika.
Gratulálunk!
Csilics Emma
Lakatos Míra


Kimagasló elismerés 2022. prilis 22.
A Bács-Kiskun megyei Szakács Jenő fizikaversenyen Csordás Kevin (12.B) - az elmúlt évekhez hasonlóan - 1. helyezést ért el. Ezzel elnyerte a verseny névadójáról elnevezett nagydíjat is.
Felkészítő tanára: Lakner Attila.
Gratulálunk!

Határtalanul 2022. prilis 20.

A 8. A osztályunk, 36 diákkal 2022. április 4. és 6. között a Határtalanul programmal -HAT-20-01-0267- Szlovákiában töltött 5 napot. A Felvidél csodáit fedezhették fel.

Élménybeszámolójuk itt olvasható.

A Bajai III. Béla Gimnáziumba jelentkezettek listája 2022. prilis 08.
A Bajai III. Béla Gimnáziumba jelentkezettek listája
6 évfolyamos képzésre
4 évfolyamos képzésre.