2024. jlius 23. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

EKRÉTA


E-KRÉTA TÁMOGATÁS

Kedves Szülők!

Az e-kréta digitális naplóba a belépni szülőként és diákként is lehet. (A krétában úgy fogalmaznak Gondviselői és Diák hozzáférés áll rendelkezésre). A két felület abban különbözik egymástól, hogy a gondviselőnek plusz funkcióként rendelkezésre áll az e-ügyintézés lehetősége, a tanulmányokkal kapcsolatban viszont mindent ugyanúgy lát mint a diák.
Gondviselői felületDiák felület

A belépéshez szükséges felhasználónév és jelszó első alkalommal az osztályfőnökön keresztül kerül kiosztásra.
A diák felhasználóneve:
A diák oktatási vagy OM azonosítója.
A következő ábrán a diákigazolvány megjelölt részén, azonosító számként szerepel.

Ez egy 7 számjeggyel kezdődő összesen 11 karakterből álló számsor.
A gondviselőjé annyiban kölönbözik ettől, hogy a 11 karakter után még további karakterek is vannak. Ezek a : 01; 02; G01; G02. Így ha a diák azonosítója a 71111111111 akkor a szülőjé valahogy így nézhet ki: 7111111111101, vagy 7111111111102, vagy 71111111111G01, vagy 71111111111G02

Amennyiben nem tudnak belépni az ekréta digitális naplóba, kérjük az ekreta@bajabela.hu emailcímre vagy telefonos elérhetőségeinkre jelezzék!

A 2018/19. tanévtől a GDPR adatvédelmi törvénynek megfelelően (ahogy ez a papír formátumú naplónál is megszokott volt) bárkinek nem tudunk adatokat (hozzáférést a naplóhoz) kiadni. Hozzáférést a krétához az kaphat, aki bizonyítottan a diák hivatalos gondviselője, és leadta az emailcímét. Amennyiben Önök beíratkozáskor kitöltik az emailcímüket és aláírják a szükséges dokumentumokat, mi generálni tudjuk az Önök hozzáférését. Az emailcímre kiküldjük a belépéshez szükséges adatokat.

Amennyiben ez az emailcím változik, ezt meg kell erősíteni, csak ezután tudjuk a Krétában átírni és az új címet használva jelszó emlékezetetőt küldeni. Az új cím elfogadtatására többféle lehetőség is rendelkezésre áll:
a változást a gondviselő (válás esetén birósági határozat szükséges) belejenti egy aláírt nyomtatványon
ha a gondviselő személyesen megjelenik az iskolában és bejelenti az új címet az osztáyfőnöknek vagy az iskolatitkárnak.
Ezzel az a célunk, hogy elkerüljük, hogy akár a diák a szülő tudta nélkül megszerezze a hozzáférést, vagy bármilyen más személy férjen hozzá az adatokhoz, akinek erre nincs joga.

Bármilyen kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal ekreta@bajabela.hu e-mailcímen.
Kérjük azt vegyék figyelembe, hogy az emailküldés ideje az E-KRÉTA rendszer terheltségéből adódóan akár több óra is lehet!