2024. mjus 08. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Hosszú Katinka Európa legjobb úszója 2013. december 02.
Újabb rangos elismeréssel gazdagodott Hosszú Katinka: a LEN nyilvánosságra hozta a 2013-as LEN Award-szavazás végeredményét, és ennek értelmében Katinka lett Európa legjobb nõi úszója. A férfiaknál Gyurta Dániel másodikként zárt.
A LEN 2008 óta díjazza az esztendõ legjobbjait valamennyi diszciplinában, és most elsõ ízben magyar úszó kezébe kerülhet a gyõztesnek járó bronzszobor: a hölgyek között Hosszú Katinka nagy fölénnyel nyerte el az elsõ helyet!
Katinka sikeréhez kétség sem férhetett: már a barcelonai világbajnokság két arany- és egy bronzérme Európa legsikeresebb versenyzõjévé tette, ám õ még erre is rápakolt egy lapáttal, hiszen a rövidpályás Világkupa-sorozaton példátlan sikerszériát produkált: nyert 55 érmet, ebbõl 32 arany, továbbá megdöntött hat világrekordot. Nem is lehetett kérdés, hogy az 51 LEN-tagország 274 szavazójának többségénél õ viszi el a pálmát a Barcelonában a világrekordokat szakmányban döntögetõ mellúszók, az orosz Julia Efimova és a litván Ruta Meilutyte elõtt.

Katinka 2008-ban érettségizett iskolánk hatévfolyamos 12.B osztályában.
Forrás: www.musz.hu