2024. prilis 26. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


TUDOK 2009 BAJA 2009. november 09.
TUDOK 2009 BAJA


Kutatómunkájuk eredményét az elõadók 3 szekcióban ismertették meg a zsûrivel és a népes hallgatósággal.
A biológia-környezetvédelem és történelem-irodalom-helytörténet szekciókban az értékelést háromtagú zsûri végezte, a fizika szekcióban négytagú zsûri értékelt. A zsûritagok a Szegedi Tudomány Egyetemrõl, Szegedi Biológiai Kutatóintézetbõl, a Szent István Egyetemrõl, bajai Eötvös József Fõiskoláról, az Alsó-Duna-Völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságról, a Türr István Múzeumból érkeztek, akik szabadidejüket feláldozva szívesen vállalták ezt a feladatot.
A konferenciára érkezõ diákokat sok esetben elkísérte felkészítõ tanáruk is. A nem bajai diákok és tanáraik az ifjúsági szállóban térítésmentesen kaptak elhelyezést és étkezést.

A konferencia megnyitó ünnepségén köszöntötte a résztvevõket a gimnázium igazgatója, Polgár László; a Bács- Kiskun Megyei Közgyûlés elnöke, Bányai Gábor; a diákszövetség alelnöke, Domokos Dominika. A konferenciát Baja város polgármestere, dr. Révfy Zoltán nyitotta meg. A konferencia részletes programja és a szekciókon elhangzott elõadások címe a mellékletben olvasható.

A fizika szekcióban egy-egy I. és II. díjat adott ki a zsûri és mindkét díjazottat tovább juttatta az országos konferenciára.

I. díj: Lájer Márton, Szent László ÁMK, Baja

II. díj: Béni Kornél-Pusztai Máté, Szent László ÁMK, Baja

Mind a három diák felkészítõ tanára: Jaloveczki József

A történelem-irodalom-helytörténet szekcióban három díjat és egy különdíjat adott ki a zsûri. Az országos konferenciára az I., II., III. díjazott jutott tovább.

I. díj: Pass Dániel, III. Béla Gimnázium, Baja
Felkészítõ tanára: Rabi Magdolna

II. díj: Kusztor Roxána, III. Béla Gimnázium, Baja
Felkészítõ tanára: Réti Attila

III. díj: Barcsik Zoltán, Kecskeméti Református Gimnázium, Kecskemét
Felkészítõ tanára: Bovier Hajnalka

Különdíj: Schultz Nikolett, III. Béla Gimnázium, Baja
Felkészítõ tanára: Jakab József






A biológia-környezetvédelem szekcióban is három díjat és egy különdíjat adott ki a zsûri. Az országos konferenciára az I.,II. díjazott jutott tovább.



I. díj: Tomasics Gyula, III. Béla Gimnázium, Baja
Felkészítõ tanára: Schleicherné Kertész Farkas Bernadett

II. díj: Zsigrai Sára, Kecskeméti Református Gimnázium, Kecskemét
Felkészítõ tanára: Vargáné Lengyel Adrienn

III. díj: Holczer Adrienn, III. Béla Gimnázium, Baja
Felkészítõ tanára: Masa György

Különdíj: Balogh Bendegúz, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs
Felkészítõ tanára: Mostbacher Éva


A díjazottak és a felkészítõ tanáraik tárgyjutalmat kaptak az elismerõ oklevél mellé. A konferencia valamennyi diák részvevõje és a zsûri tagok is emléklapot vehettek át a szekciók vezetõitõl.

Az eredményhirdetés a záróünnepségen volt, ahol az egyes szekciók zsûrielnökei értékelték az elõadók teljesítményét, a szekciók munkáját, elmondták tapasztalataikat, és jó tanácsokkal látták el a kutató diákokat, megelégedésüknek adtak hangot a magas színvonalú, igényes elõadások miatt. A díjakat a zsûrielnökök és Zsigó Róbert országgyûlési képviselõ adták át méltató szavak kíséretében.
A konferenciát Bán Béla, a városi kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke zárta be elõremutató szép gondolatokkal.
A konferencia teljes programjáról készül egy konferenciacédé, melyet minden résztvevõnek és szponzornak elküldünk.
A konferencia lebonyolításáról és színvonaláról elismerõen nyilatkoztak mind a konferencia résztvevõi mind a Kutató Diákokért Alapítvány képviselõi.