2024. prilis 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Sulis sárkányok a hajókban 2013. prilis 10.

A sárkányhajózás révén igyekszik népszerûsíteni a kenuzást az iskolákban a Bajai Vízisport Klub, jelentette be Hoffmann Mónika elnök hétfõn. Mintegy 60 új diáksportolóra számítanak a kampány után. A Magyar Kajak–Kenu Szövetséggel közös program egyelõre Baján és Tiszaújvárosban indul el.

Elsõ körben a 3-8. osztályosokhoz látogatunk el április 15-tõl. Valamennyi általános iskolát felkeressük, sõt a 9-10. évfolyamosokat is. Mintegy 60 diákra számítunk a népszerûsítõ programunk utáni edzéseken. Jánoska-eresztés napján, május 18-án, szombaton, a Baja Marketing Kft.-vel közösen rendezünk sárkányhajós versenyt számukra 10 fõs (6 fiú és 4 lány) hajókban vízen és szárazon (ergométer). A középiskolások június 7-én küzdenek meg egymással – mondta el a klub elnöke. Hozzátette: Baján kiválóak az adottságok a vízi sportokhoz, hiszen városi támogatással valamennyi diák megtanulhat úszni.

Hüttner Csaba, a Magyar Kajak–Kenu Szövetség utánpótlás szövetségi kapitánya hangsúlyozta: rendkívül kevesen kenuznak ma Magyarországon. Bonyolultabb mozgás, mint a kajakozás, ezért nem olyan népszerû. Jó eszköz népszerûsítésére a közkedvelt sárkányhajó.

Vizin Tamás sporttanácsnok a klubban zajló munkát emelte ki. Úgy véli, a Suli sárkány és kajak-kenu sportág népszerûsítõ program jó ötlet. Baján fontos, hogy a gyerekek kötõdjenek a vízhez.

A a Bácskai Kultúrpalotában megtartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a diákok edzõje Huszár Henrik, a Bajai Vízisport Klub alelnöke lesz.


Forrás:baja.hu Géczy Zsolt