2024. prilis 20. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Diákolimpiai bajnokok a bélás lányok 2009. jnius 11.

Sopronban rendezték meg a negyedik korcsoportos leány kosárlabda országos döntõt.
Bács - Kiskun megyét a bajai III. Béla Gimnázium csapata képviselte. A bajai hölgyek azután vehettek részt a korosztály legjobbjainak küzdelmében, hogy megnyerték a területi, a megyei és az azt követõ országos elõdöntõt is.
Nyolc csapat jutott be az országos döntõbe, ahol három napon keresztül folytak a küzdelmek. A bélás lányok most sem találtak legyõzõre. A csoportmérkõzések során a Szekszárdot 72 - 58 - ra, a Nyíregyházát 66 - 60 -ra, majd a Gödöllõt 62 - 22 - re verték meg. A döntõbe jutásért a házigazda Sopronnal kellett megmérkõzni, a fordulatokban gazdag találkozó 68 - 65 - ös bajai gyõzelemmel zárult. A döntõben ismét a szekszárdiakkal játszottak a bélások, ugyanis a tolnaiak nagy meglepetésre legyõzték a másik csoport elsõjét, a végsõ gyõzelemre is esélyes pécsieket. A bajai lányok bebizonyították, hogy az elsõ gyõzelem sem volt véletlen, hiszen magabiztosan, 64 - 33 arányban diadalmaskodtak a döntõben Schmidt Lajos testnevelõ tanítványai.
A vándorkupára a "2009 III. Béla Gimnázium Baja" szöveg került. Az AllStar csapatba Dara Lillát és Ragadics Rékát is beválasztották.


Forrás: G.Zs. (Petõfi Népe)