2024. mjus 08. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Nyoc ország - nyolc iskola 2012. februr 26.

Befejezéséhez közeledik a III. Béla Gimnáziumban a Comenius program. Az intézmény 20 ezer eurót kapott. A gimnázium 5 diákja és 2 pedagógusa Spanyolország, Lengyelország és Portugália után Olaszországba utazhatott múlt héten a program keretében.

Ebben összesen 8 ország egy-egy iskolája vett részt. Ezúttal a Nápolyhoz közeli Marigliano városban találkoztak a tanulók. Bakainé Páli Noémi szervezõ elmondta, hogy a bajai iskola környezetvédelmi programban dolgozott. A címe: CARE, ami gondoskodást, odafigyelést jelent és a gyerekek környezettudatos nevelését célozta.
A találkozóra alaposan fel kellett készülni. A diákok itthon elõre elkészítették az írásbeli feladatokat, külföldön pedig további tennivalók várták õket. A fiatalok nemzetközi csoportokban az Európai Parlamentnek írtak levelet. Ebben az eddig elvégzett feladataikról, valamint arról írtak, hogy szerintük hogyan lehetne a városukban és az országukban a környezetét védeni. A III. Béla Gimnázium a jövõben is szeretne részt venni hasonló programokban, ezért két pályázatot is beadtak. Ezek eredménye nyáron derül ki.
Forrás: baja.hu (Bajai TV/G. Zs.)