2024. mjus 04. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Õrzi rangját a III. Béla 2012. janur 18.

Õrzi elõkelõ helyét a teljesítményen alapuló országos ranglistán a legrégebbi bajai gimnázium. A III. Béla legtöbb diákja a felsõoktatásban folytatja tanulmányait.
A diákok teljesítménye alapján készült, több mint 60 gimnáziumot felsorakoztató listán 17. helyen áll a bajai intézmény. A középszintû érettségik és a nyelvvizsgák eredményei, valamint az országos középiskolai tanulmányi versenyeken elért helyezések pontértéke számít. Polgár László igazgató kiemelte: a tanulóink szinte 100 százalékban a felsõoktatásban folytatják a tanulmányaikat. Évente osztályonként esetleg 1-1 tanuló nem adja be a jelentkezési lapot. A volt diákok jól teljesítenek késõbb is.
A gimnázium igazgatója szerint a szülõk támogatása, a felkészült tanárok munkája és a diákok szorgalma együttesen vezetett a jó eredményekhez. Ráadásul az utóbbi idõben új eszközöket vehettek pályázatok révén. Így több számítógép, kivetítõ és interaktív tábla van az iskolában. Sikeres program volt a tanárok cseréje is. A testvériskolából, a marosvásárhelyi Bolyai líceumból érkeztek vendégoktatók egy hétre, illetve Bajáról mentek oda tanítani a III. Béla Gimnázium pedagógusai. Az együttmûködést idén tanulói csoportok közös munkájával folytatják.



Bajai TV/G. Zs.
Forrás: www.baja.hu