2024. mrcius 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


DSD eredményhírdetés 2009. mjus 15.

2009. május 14-én kapták kézhez tanulóink, kis házi ünnepség keretén belül a német felsõfokú nyelvvizsgájukat. Ünnepségünkön megjelent Fekete József, Baja Város Önkormányzatának képviseletében, Petra Fischer, a DSD vizsgák lebonyolításának helyi felelõse és koordinátora, Polgár László iskolaigazgató, német nyelvtanárok közössége és az érintett osztályfõnökök.
Minden évben jelentõs esemény ez, hiszen évente 25-30 diákunk 4, 5, illetve 6 évi szorgalmas munka eredményeként kapja kézbe ezt a nyelvvizsgát. Mint sokak számára ismeretes, a nyelvvizsga lehetõséget ad a felsõfokú intézményekbe való bejutáshoz, elengedhetetlenül szükséges a felsõfokú oktatásban megszerezett diplomához, és ma már kijelenthetjük, hogy az életben való boldoguláshoz, a munkavállaláshoz is nagyon fontos.
A nyelvvizsga neve: Deutsches Sprachdiplom Stufe II. (német nyelvi diploma, második fokozat), amelyet a németországi kultuszminiszterek konferenciája ír ki minden évben és az egész világon léteznek iskolák, amelyek erre a vizsgára készítenek fel, ilyen a III. Béla Gimnázium is. Ez a nyelvvizsga tehát mindenütt igazolja a nyelvtudást, az európai nyelvi skála szerinti besorolása C1, azaz komplex felsõfokú nyelvvizsga.

Idén 26 végzõs diákunk vehette át a bizonyítványt. Büszkék vagyunk rájuk és gratulálunk nekik.