2024. oktber 26. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Két szenzációs program egy napon 2024. oktber 14.
Lelkes, zömében orosz nyelvet tanuló bélás diákok látogattak el Budapestre, hogy részesei legyenek egy rendkívüli történelmi utazásnak és egy különleges színházi élménynek.
A délelőtt folyamán a Memento Parkban a kommunista diktatúra korába csöppentünk vissza. Szakavatott idegenvezetőnk segítségével megismerkedtünk a korszak szellemiségével, a propaganda természetével. A monumentális művészeti alkotások megtekintése, történelmi háttérbe helyezése közben képet kaptunk arról, milyen hatást gyakorolt a politika a korszak művészetére és művészeire.
Este a Szarka Tamás, Vidnyánszky Attila és Zsuráfszky Zoltán által megálmodott világba röpítettek bennünket a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Karaván Színház és a Fővárosi Nagycirkusz művészei. Az alkotók Makszim Gorkij „Makar Csudra” című elbeszélése nyomán vittek színre Esthajnal címmel egy nagyszabású, látványos cigányballadát. A fergeteges élmény után nehéz volt visszazökkenni az iskolapadba, de kiválóan feltöltődtünk a következő hetekre.
A kirándulás a Tolsztoj Társaság anyagi támogatásával valósult meg. Ezúton is köszönjük támogatásukat!
Szervezők: Gál Krisztina, Pongó Csilla tanárnők