2024. oktber 26. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Elfeledett Középkori Olimpia a gólyaavatón! 2024. oktber 06.
Csütörtök délután az iskolánk gólyái izgalmas kaland részesei lehettek. Augusztus folyamán az iskola udvarán kivágott fa gyökerei alatt felfedeztek egy titokzatos középkori tekercset. A tekercs varázslatával hirtelen a középkori olimpiai játékokon találták magukat, III. Béla király udvarában.
A ceremóniamester (Kollár Kende 11.A) bánatára az idei olimpia kicsit rendhagyó volt – az egyes versenyszámok megrendezése akadályokba ütközött: árvíz, homokzsákpakolás, és a helyzetet nehezítette, hogy a korlátozottan használható tárgyakat is nélkülözniük kellett… de hát pont ettől volt izgalmas.
A túrázási aranyérem nyertese Daka Mónika (Goretity Miriana), a 7. A osztályfőnöke, míg a szónoklati versenyt Schmélné Janotka Ilona (Szabados Géla), a 7. B osztályfőnöke zsebelte be. Nem maradhatott el a kardvívás sem, amit a 9. D osztályfőnöke, Borbély Zoltán (Masalmeh Emir), fakanállal nyert meg. És végül, de nem utolsósorban, a fordítási verseny győztese Gál Krisztina (Gulyás Panka), a 9. C osztályfőnöke lett.
A zseniális középkori hangulatot nemcsak a versenyzők teremtették meg, hanem a fantasztikus szervezőgárda is, akiket nem lehet eléggé dicsérni. Külön köszönet illeti:
Derekas Gabriella tanárnőt és a 11. A osztályt,
Haász Gyöngyi tanárnőt és a 11. B osztályt,
Döményné Dobosi Lejla tanárnőt és a 11. C osztályt,
Tóth Tamás tanár urat és a 11. D osztályt.
Emellett hatalmas köszönet illeti a stúdiós diákokat is, akik a technikai hátteret profi módon biztosították.
A gólyák nagyon jól szórakoztak, és ki tudja, talán a következő tekercs egyenesen az érettségi bankettre repíti őket! Addig pedig minden pillanatot élvezni szeretnének a bélás középiskolás éveikből.