2024. jlius 16. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Tanulmányi kirándulás Észak- Olaszországban június 13-16 között 2024. jnius 22.
41 diák, 4 szülő, 2 tanár, 1 idegenvezető, 1 utazási iroda (Ritalia Travel), 4 nap és számtalan, életre szóló élmény. Akár így is összefoglalható annak a tanulmányi kirándulásnak a lényege, melynek a program összeállítója, a csoport vezetője, Illésné Turai Zsuzsanna tanárnő a „Művészettörténet, történelem, földrajz és gasztronómia Olaszországban” elnevezést adta.
Láttuk a 14. században tengerparti sziklára épült Duino kastélyt, a vízimalmok és a tiramisù hazáját, Treviso városát, a halpiacot, Tiziano oltárképét, a Világörökség részét képező Vicenza gyönyörű reneszánsz épületeit, Palladio munkáit, Valvasone középkori belvárosát, a „kis Velencének” is nevezett Udinét, templomokat, tereket, szobrokat, a világ legnagyobb, turisták által is látogatható cseppkőbarlangját, a Grotta Gigante-t, Caorle óvárosának színes házait, fürödtünk az Adriai-tengerben.
San Vito al Tagliamento hangulatos belvárosa családias szállodájában hamisítatlan olasz gasztronómiai élményekkel (lasagna, panna cotta, tészták, halak) egészült ki a fagyi, pizza, tiramisù kóstolása. Ráadásként Trojane-ban szlovén fánkot ettünk.
A rengeteg természeti és épített szépség mellett hosszasan beszélhetnénk a megtapasztalt olasz vendégszeretetről, kedvességről, nyitottságról, a nyelvgyakorlás számos adódó lehetőségéről, akár olaszul, akár angolul.
A néhány fénykép csak ízelítő, részletesebb beszámolóval az utazás bármely résztvevője szívesen áll jelen cikk olvasói rendelkezésére.
Köszönet mindenkinek, aki lehetővé tette a felejthetetlen tanulmányi kirándulás megvalósulását!