2024. jlius 16. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Здорово, как всегда! Remek, mint mindig! 2024. jnius 07.
Ez az elismerő mondat hangzott el június 6-án, az orosz nyelv napján a bélás diákok ünnepi műsorát követően, akik a Magyarországi Orosz Nyelv- és Irodalomtanárok Egyesülete felkérésére léptek színpadra a budapesti Orosz Kulturális Központban.
Az orosz nyelv napja egyben Puskin születésnapja. Idén születésének 225. évfordulóját ünnepeljük. Rá emlékeztek diákjaink verseinek megszólaltatásával különböző nyelveken (magyar, orosz, francia, olasz, horvát). Költeményein keresztül felelevenítették, milyennek látta magát 15 éves kamaszként, hogyan viszonyult líceumi társaihoz, mit jelentettek számára a líceumi évek.
Verset mondtak: Balogh Dorka, Bánóczky Bence, Beréti Nóra, Blank Berta, Csanyik Balázs, Fenyvesi Dorottya, Füstös Ákos, Gajdócsi István, Győrfi András, Hegedűs Írisz, Ikotics Hunor, Jekl Tamás, Köbli Ágnes, Prehalek Szonja, Püspöki Emma, Szabó Lola.
Felkészítő tanáraik: Gál Krisztina és Pongó Csilla.
A líceumi életről, az akkori oktatásról és a diákok hétköznapjairól Pongó Csilla orosz nyelvű előadása alapján kaptak képet a jelenlévők. Egy kisfilm segítségével pedig virtuális sétát tehettek a Carszkoje Szelo-i líceum falai közt.
A bélások műsorát zeneszám nyitotta és zárta. Bednárik Hanna fuvolajátékát hallgathatta meg a népes közönség, aki Muszorgszkij: Könnycsepp című művét adta elő. Zongorán kísérte Kereskedő Petra. Nagy tetszést aratott Balog János zenei produkciója is, aki Sosztakovics 2. keringőjét játszotta el harmonikán.
Az ünnepi megemlékezést követően egy kis fogadás keretében köszönte meg az OKK és a Vaprjal () a szereplők közreműködését.
És ezzel nem ért véget az ünnep. Jutott annyi idő, hogy a diákok a fővárosban belekóstolhassanak az orosz kulinária ízvilágába és bepillantsanak a pezsgőgyártás rejtelmeibe. A Törley Pezsgőmanufaktúrában tett látogatást követően koccintottak (természetesen alkoholmentes pezsgővel) a költőóriásra és az élményteli, sikeres ünnepnapra.