2024. jlius 16. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Deutsches Sprachdiplom – DSD II 2024. jnius 04.
Idén is szép eredményekkel szerepeltek diákjaink a nemzetközileg elismert „Német Nyelvi Diplomát” adó nyelvvizsgán, melyet csak az arra jogosítványt kapott iskolákban lehet letenni - a vizsgázók számára teljesen ingyenesen. A felkészítő és vizsgáztató tanárok továbbképzését, a vizsgázók felkészítését, a vizsgák lebonyolítását, az oklevelek kiadását és honosítását a német állam a „külföldi iskolák szolgálatán” (ZfA) és a DSD-iskolák hálózatán (pasch-net) keresztül mind anyagilag, mind szakmailag messzemenően támogatja.

Mivel a sikeres vizsgához a B2/C1 szintű nyelvtudás bizonyítékaként jó elemző, prezentációs és érvelési készség, valamint általános tájékozottság szükséges, bizony jelentős plusz feladatokat jelent tanárnak-diáknak. Iskolánkban viszonylag kevesen tudják, illetve szeretnék ezt vállalni az utolsó két gimnáziumi évükben.
Ezért is vagyunk nagyon büszkék azokra, akik helyt állnak. A felkészülés alatt a magas szintű német nyelvtudás mellett olyan készségekre is szert tesznek, melyeknek a felsőoktatásban is jó hasznát veszik majd, ezért utólag talán egyikük sem bánja meg, hogy belevágott.

Az oklevelek rangját jelzi az is, hogy kiadásukra a Németországi Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége május 27-én idén is fogadással egybekötött ünnepséget szervezett Budapesten, melyen mindegyik delegáló DSD-iskolát a vizsgázók és a felkészítő pedagógusok egyike képviselhette.
A Bajai III. Béla Gimnáziumból ezúttal Mészáros Miklós tanár úr, és tanítványa Mikó Ágota (12.B) vett részt az eseményen. (Az MNÁMK-nak itt is köszönjük a felajánlást, hogy a „bélások” velük együtt utazhattak a fővárosba.) Bár iskolánkban a szóbeli érettségi vizsgák végén vált gyakorlattá az oklevelek ünnepélyes átadása, a boldog tulajdonosok személyét most szeretnénk kihirdetni:

A 12.B osztályból Angeli Réka, Laczi Csenge Jolán, Mikó Ágota, Steiner Zsófi és Virág Gellért,
a 12.D-ből pedig Szamosi Míra és Szemerédi Bence.

Felkészítő tanáraik Mészáros Miklós, Gombásné Elmer Éva és Balykó Noémi voltak.
Büszkén gratulálunk mindannyiuknak!