2024. jlius 16. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Akkor és Most 2024. mjus 20.
Már megtekinthető a Bajai Televízió műsorán az Akkor és Most portrésorozat 9. záró adása, melyben Lusztig Ágnes vendége Faldum Gábor, aki 2001-2007 között tanult a Bajai III. Béla Gimnáziumban. Osztályfőnöke Szigethy Géza volt.
Triatlonista olimpikon, aki aktív sporttevékenysége mellett testnevelés szakos egyetemi diplomát is szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. Számos kimagasló sporteredménnyel büszkélkedhet az elmúlt évek során, így nem meglepő, hogy Gábor az idei Párizsi Olimpiai Játékokon való részvételt tűzte ki legfőbb céljaként. Jelenleg a kvalifikációs időszak utolsó két hete zajlik, így nagy az izgalom és egyben a várakozás, hogy indulhasson az olimpiai triatlonon.
Gábor legutóbb Japánban versenyzett és azóta a következő verseny helyszínén tartózkodik Üzbegisztánban. Majd következik az utolsó kvalifikációs verseny az olaszországi Cagliariban, amely után kiderül, hogy ott lesz-e az olimpián.
Ezt megelőzően Ausztráliában 9. helyen, majd Kínában a 19. helyen végzett a Világkupa futamon. Ez után a Világbajnoki sorozat első állomása következett Japánban, ahol 16. helyen végzett.
A portré betekintést nyújt egy kimagasló sportoló egykori középiskolájához és a tanuláshoz való viszonyáról. Gábor arról is szilárd véleményt formál, hogy mennyire kulcsfontosságú a diákok számára az aktív sportolás megléte a mindennapokban.