2024. jlius 16. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Informatika versenyeredmények 2024. mjus 13.
Ma Magyarországon nagyon sok informatika versenyt rendeznek. Ezek közül a három legjelentősebb, klasszikus verseny a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny, a Nemes Tihamér Nemzetközi Programozási Verseny és az Országos Grafikus Programozási Verseny. Mindhárom szervezője a Neumann János Számítógéptudományi Társaság.
A középiskolás korosztálynak már a nyolcvanas évek elején szerveztek budapesti, megyei és majdnem országos programozói versenyeket, de egy országos verseny megszervezéséről 1985-ben született elhatározás, és ennek eredményeként rendezték meg az első Nemes Tihamér Versenyt. 1994-től már három korosztályban versenyezhettek a diákok.
A 2003/2004-es tanévben a Nemes Tihamér Informatika Verseny III. korcsoportjából hivatalos Informatika OKTV lett, amely mind lebonyolításában, mind feladat típusaiban megegyezik a korábbi III. korcsoportos versennyel.
Az Informatika OKTV kezdetektől fogva kétkategóriás volt (programozás, illetve alkalmazás), a Nemes Tihamér Versenyen belül a 2005/2006-os tanévben indult el a 9-10. osztályosok alkalmazói kategóriája, ahol az OKTV feladataihoz hasonló feladatokat kell megoldani a diákoknak. Ma már a 7-8. évfolyamos korosztály is indulhat a versenyen.
Az 1990-es években rohamosan terjedt a Comenius Logo tanítása, így egyre nagyobb igény merült fel a Nemes Tihamér Versenytől független, önálló országos Logo versenyre. A későbbiekben új szoftvereszközök is megjelentek, ma már Imagine Logo, Phyton és Scratch is használható, így a verseny új nevet kapott: Országos Grafikus Programozás Verseny.
Iskolánk tanulói minden évben részt vesznek mindhárom versenyen, közülük idén négyen jutottak be az országos döntőbe, ahol szép eredményt értek el.

Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny
1. korcsoport: 7-8. osztályosok
18. helyezés: Prikidánovics Hanna (8.A) – Felkészítője: Sziegl Hajnalka
Hanna Bács-Kiskun Vármegyéből egyedüliként jutott döntőbe.

Országos Grafikus Programozási Verseny
3. korcsoport: 7-8. osztályosok
30. helyezés: Hajdú András (8.B)
4. korcsoport: 9-12. osztályosok
29. helyezés: Geiger Csanád (10.B)
35. helyezés: Gottlieb Gergely (10.B)
Mindhárman nagyon sokat készültek a döntőre, így jelentősen tudtak javítani a 2. forduló utáni helyezésükön, hiszen András a 47. helyen, Csanád az 58, Gergely a 66. helyen került a döntőbe.
Mindhárom versenyző felkészítő tanára Sziegl Hajnalka.