2024. prilis 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Nyílt nap 2023. november 14.
A „Kóstolj bele a Bélába!” program a Bajai III. Béla Gimnázium évente gondosan előkészített nyílt napja, amelyet idén is a hagyományoknak megfelelően szombaton rendeztek meg. Elmondható, hogy az intézmény iránt nagy volt az érdeklődés: mind a négy-, mind pedig a hatosztályos képzésre jelentkező leendő bélás diákok kellemes hangulatban, szórakoztató és egyben gondolkodtató, 17 állomásból álló ’hadjáraton’ mentek keresztül, melyről így emlékezett vissza személyesen a király:

„Én, III. Béla, szombat délelőtt sokféle, a humán és reál tantárgyaktól az idegen nyelveken keresztül az ügyességi feladatokig ívelő próba elé állítottam apródjaimat. Az érdekes feladatok nem voltak könnyűek, de a csapatok könnyedén vették az akadályokat. A próbák helyszíneit jómagam és udvartartásom is felkereste. A feladatok sikeres teljesítése miatt minden apródból fegyverhordozó lett. Királyi udvarom szeptembertől tárt kapukkal várja őket, hogy igazi, hetedikes és kilencedikes bélás lovaggá váljanak.”


A Bajai III. Béla Gimnázium vezetősége felhívja a jelentkezni vágyó diákok és szüleik figyelmét, hogy kövessék az iskola honlapján elérhető, jelentkezéssel és a felvételi vizsgával kapcsolatos információkat a betartandó határidőkkel együtt.

A felvételi írásbeli vizsgára való jelentkezési határideje idén november 30-a.

A felvételi menüpontban érhető el a jelentkezési lap és a felvételi tudnivalók.