2024. prilis 30. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Vért adni annyi, mint életet adni 2023. szeptember 27.
A Bajai III. Béla Gimnázium 12. évfolyamos diákjai a három órára tervezett irányított véradás keretében közel 24 egységnyi vért adtak, amiből 72 vérkészítmény készült. Az intézmény által megszervezett, önkéntesen vállalt irányított véradás kifejezetten egy végzős bélás diák gyógyulására irányult, akit nagyon várnak vissza idén az iskolapadba.

A vércsoportok sokfélesége miatt általában kevés az esély arra, hogy az ilyenkor levett vér egy beteg kezelésére közvetlenül alkalmas legyen, ezért a leadott vér az OVSz (Országos Véradó Szolgálat) központi készletébe kerül. A kedvezményezett beteg pedig a készletből a kezelésére legalkalmasabb, csoportazonos, megfelelő mennyiségű vérkészítményt kapja majd meg. Az iskolába érkező Vöröskereszt és a Véradó Szolgálat munkatársainak visszajelzései alapján példaértékű volt az évfolyam bélás diákjainak önkéntes segítségnyújtása.

Az előzetes tervek szerint tavasszal ismét szervez az intézmény iskolai véradást, amellyel célja az önkéntes véradás fontosságának kihangsúlyozása és a gyógyulás elősegítése azok számára, akik ezzel létfontosságú vérkészítményt kapnak.