2024. jlius 16. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Rendhagyó németórák a Bélában 2023. jnius 17.
Munkaközösségünk rendhagyó tanórákkal, foglalkozásokkal igyekezett feledtetni a diákokkal a tanév végi fáradságot.
„Deutschland Sprechstunde”
Több évfolyam csoportjai is részt vehettek azon a különleges interaktív órán, amelyet Katharina Kellig, a pécsi Lenau Ház kulturális menedzsere tartott. A diákok nem csak a német mentalitásról, a németekről alkotott sztereotípiák valóságtartalmáról tudhattak meg sok mindent, de a német nyelvtan érdekességeiről és a szlengről is szó esett. A vendég előadó német anyanyelvűként bevallotta, hogy bár a német nyelv hangzása kicsit „kemény”, de a különböző érzések kifejezésében annál gazdagabb, és a közhiedelemmel ellentétben igenis van humoruk a németeknek!
Podcast Workshop
Két diák, Illés Máté és Pallagi György (9.C) számára „Frau Kellig” nem volt ismeretlen, hiszen múlt héten Pécsett, szintén a Lenau Ház szervezésében, kétnapos "Hogyan készítsünk podcastot" című workshopon vettek részt. Megtanulták a podcast - készítés alapjait, majd elkészítették első műsorukat.
Belvárosi séták
Az internetes térképek és navigációs rendszerek világában is megeshet velünk, hogy külföldi turisták kérnek tőlünk segítséget lakóhelyünkön. Ilyenkor nem árt, ha fejből tudjuk őket eligazítani egy-egy nevezetességhez. Ezt gyakorolhatták a diákok a belvárosban tett közös német nyelvű „városnéző” séták keretében.