2024. prilis 20. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Valter Bálint televíziós döntője! 2022. jnius 03.

Június 6-tól 19.00 órai kezdettel adják az M5 csatornán az Ifjú Tudósok vetélkedő harmadik tantárgyának, a magyar irodalomnak a fordulóit. Ismét bélás diáknak szurkolhatunk: irodalomból Valter Bálint jutott a televíziós döntőbe.
A verseny márciusban zajlott. De csak most hozható nyilvánosságra az eredmény. Aki nem tudja adásidőben nézni az egyes fordulókat, visszanézheti a mediaklikk.hu-n.
Az Ifjú Tudósok tudományos középiskolai vetélkedőt a magyarországi, továbbá a Kárpát-medence államaiban (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) működő középiskolák 2021/2022. tanévben 11-12. évfolyamos tanulói részére hirdette meg a Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal.
A vetélkedő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges tanulók bemutathassák egy adott tudományban való jártasságukat, kimagasló tudásukat; egyúttal példát is adjanak hazai és külhoni diáktársaiknak, illetve a széles közönségnek: megéri tanulni, elmélyülni egy tudományterületben.
A vetélkedőre közel négyezren neveztek, a 2021. novemberi első megmérettetésen tudományterületenként 50-en jutottak tovább. A 2022. januárban megrendezett regionális fordulókból 8-8 tanuló vehet részt a televíziós vetélkedőn.
Tehát szurkoljunk együtt Bálintnak!