2024. mjus 02. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Úszó EB 2010, Budapest 2010. szeptember 12.

Gregus Brigitta, Hosszú Katinka, Pass Ferenc, Németh Viktória
Gregus Brigitta vagyok, a III.Béla Gimnázium 13. D osztályos tanulója. Olyan élményben volt részem, amiben igen kevés korombeli fiatal részesülhet. Részt vettem az idén nyáron Budapesten rendezett Úszó Európa Bajnokságon, mint versenyzõ!
De inkább korábbról indítanám a történetemet, mert az elõzményeket sem árt tudni. A nyár elején, még az Országos Bajnokság elõtt, hogy úgy mondjam besokalltam az úszással, mégpedig olyannyira, hogy az abbahagyáson gondolkodtam. Az Országos Bajnokság lett volna számomra az utolsó verseny, ezért minden tõlem telhetõt megtettem, a jó úszás érdekében. Ez bejött! Ugyanis 100m mellúszáson az elõfutamban, a középdöntõben és a döntõben is megjavítottam az addigi legjobb idõeredményemet, amivel végül a 4. helyen végeztem. Nagyon elégedett voltam és csak késõbb értesültem, hogy ezzel a helyezéssel és idõeredménnyel kvalifikáltam magam az Európa Bajnokságra.
Ezek után edzõtáborból edzõtáborba csöppentem és kõ kemény 3 heten mentem keresztül. De megérte! Végre eljött az én idõm. A verseny.– gondoltam magamban.
A nyitóünnepségen még szoknom kellett azt a rengeteg embert, de ettõl függetlenül óriási élmény volt tudni, hogy a lelátón 90%-ban magyarok szurkolnak, csak a magyaroknak. Tehát nekünk és nekem is. Az én versenyszámom 2. nap volt, kedden reggel. Elõtte pár nappal már nagy volt bennem a verseny drukk. Egy nappal elõtte az edzõm, Pass Ferenc, elmondta a percprogramomat a versenyzésem napjára. Azon a bizonyos napon, felkeltem, bemelegítettem, pihentem, kaptam 1 masszázst, majd zenét hallgattam és izgultam. Feri odakísért a last call room-hoz és már csak annyit mondott, hogy: "Tudsz mindent, ügyes vagy, meg tudod csinálni, és ha kimész, FEL NE NÉZZ!"
Megfogadtam a tanácsát, ugyanis elájultam volna, ha látom, hogy annyi ember szurkol a lelátón Pecz Rékának és nekem. (Rékával jóban vagyok, Pesten úszik, a mellettem lévõ pályán versenyzett)
A rajtkõre fölállva már nem izgultam, elmúlt minden félelmem, mert még a fülembe csengtek Feri szavai: "Ügyes vagy, meg tudod csinálni…"
Beugrottam és megcsináltam! Majdnem 1,5 mp-vel javítottam meg az Országos Bajnokságon úszott idõmet. A táblára felnézve el se akartam hinni, hogy ilyen jót úsztam. Késõbb vettem csak észre, hogy futamelsõ lettem és engem vesz a kamera. Boldog és elégedett voltam az edzõmmel együtt, mint késõbb kiderült a 32. helyezésemnek. Ezek után már megkönnyebbülten szurkoltam a hét további napjain egységtársaimnak, Németh Viktóriának és Hosszú Katinkának (aki a legeredményesebb magyar versenyzõként zárta az Európa Bajnokságot, 3 arany és 1 ezüstéremmel.)
Az egész verseny hangulata fantasztikus volt, felejthetetlen és egyben elképzelhetetlen is. Ahhoz, hogy ezt az érzést valaki megértse, annak ott kell lennie. Sok gyönyörû és elképesztõ dolog történt már életemben, de ez a legjobbak közé sorolható. Szívesen visszamennék a múltba, hogy még egyszer leússzam, de sajnos nem lehet, ugyanis elkezdõdött a suli, tanulni kell és folytatni a hétköznapi, megszokott életemet. Az érettségirõl nem is beszélve…