2024. prilis 19. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


„Posztolj orosz verset!” 2021. jnius 01.

Alekszandr Puskin születésnapja, június 6. az orosz nyelv napja.
Ebből az alkalomból az ELTE BTK Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ meghirdette hagyományos „Posztolj orosz verset!” akcióját.
Egy olyan orosz verset kellett idén közzé tenni, ami újdonságnak számít, ami a magyar olvasók látókörébe eddig vélhetően nem került be, pedig csodálatos alkotás.
A közzétett versek helyszínei fotóval együtt térképre kerültek.
Itt találhatjátok a helyszín megjelölésével két bélás diákunk Bódi Bettina (9.C), Kovács Kristóf (9.D) által közzétett verseket is:
(Puskin: Lélek, Tyutcsev: A Duna)
Olvasgassátok a többit is kedvetekre!

A Ruszisztikai Központ a „Posztolj orosz verset!” akcióhoz kapcsolódóan kihívásjátékkal igyekezett az orosz irodalom világába kalauzolni minden vállalkozó szellemű játékost. Az elmúlt hét minden napja tartogatott egy-egy izgalmas irodalmi „kihívást”.
Bettina és Kristóf maximális pontszámmal teljesítették az összes feladatot. Mivel azonban rajtuk kívül még jónéhányan ugyanilyen eredményt értek el, így sorsolással döntöttek a díjazottakról, és a szerencse sajnos nem állt melléjük.
A játék hozadékaként azonban mélyebb betekintést nyerhettek a klasszikus és kortárs orosz irodalomba, valamint kedvet kaphattak a megismert szerzők műveinek elolvasásához.
Kristófot ajánlom magyar tanára figyelmébe. Ritka az olyan diák, aki ennyire olvasott. Igen tájékozott a kortárs orosz (elsősorban sci-fi) irodalomban is.