2024. prilis 25. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Újabb iskolatörténeti bravúr 2021. prilis 19.
VALTER BÁLINT 11.B osztályos tanuló nevéhez kapcsolódik ez az eredmény, helyesebben eredmények.
Bálint nevével már ősszel is találkoztunk, amikor azt adtuk tudtul, hogy az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjében első helyezett lett.

Az országos középiskolai tanulmányi versenyre két tantárgyból, magyar nyelvből és történelemből nevezett. Az első fordulókból továbbjutva, a legjobb hatvan (!) diák között megkapta a lehetőséget a 25-30 oldalas tudományos igényű pályamunka megírására. Magyar nyelvből írt munkája a Magyar Tudomány c. folyóirat választott számainak tudományos szókincsét vizsgálta, történelem esszéje Árva Bethlen Kata önéletírását és az adott kor viszonyait elemezte. Talán a címek és az elvárt terjedelem is érzékelteti: elszántság, kitartás, rengeteg töprengés, kutakodás eredménye egy-egy pályamunka. Nyelvtanból az első forduló eredménye és a pályamunkára kapott pontszám alapján Bálint a legjobb harminc közé, az utolsó, szóbeli fordulóba jutott. Sajnos a járványhelyzet miatt az OKTV szóbeli fordulóit törölték, így nem tudni, mi lett volna, ha ma, április 19-én megrendezik a döntőt. Az országos döntő törléséről március 5-én (!) kaptunk értesítést. Ám Bálint így is 25 felvételi többletponthoz jutott, és tucatnyi tapasztalattal gazdagodott.
Az eredményhez gratulálunk. Ritkán fordul elő, hogy egy diák azt mondhatja magáról: két tantárgyból is a legjobbak között van. Kívánjuk, hogy 12.-esként meg tudja ismételni ezeket az eredményeket.