2024. prilis 23. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Bélás vándorok: erdőben, vízen, kerékpárral 2020. augusztus 17.

A néhány évvel ezelőtt megújult vándortáborozás programjaiba 2018-ban kapcsolódtak be a bélás diákok. Három táborozási forma közül lehet választani: erdei, vízi és bringás. Az idei nyárra már mindhárom formát kipróbálták a lelkesedő diákok. 2018-ban egy kis csapat indította el az aktív pihenés e formáját a Mecsekben, tavaly már egy nagy csoport járta a Mátrát, az idén pedig a Börzsönyt. Az utóbbi tábor azért volt különleges, mert itt nem szállították a csomagokat, az újabb szálláshelyekre a hátunkon cipeltük kisebb - nagyobb zsákunkat. Aztán egy újabb táborban vízre szálltunk a Körösön, három nap alatt 70 km-t eveztünk Békés-Dánfoktól Szarvasig, és ezt kiegészítettük kerékpáros városnéző túrákkal Gyulán, illetve Szarvason. A résztvevők között olyan diákok is vannak, akik eljöttek az összes táborba. (És ez már négy tábor!)
Miért jó vándorolni? Ha a „nagyok” véleményére adunk, akkor Hemingway gondolatát kell idézni: „Senki sem tudhatja, mi rejlik benne, amíg nem próbálja kideríteni.” Egy ilyen táborban kiderül sok minden: mennyire vagy képes kilépni a komfortzónádból, mennyire tudsz egy csapat tagjaként viselkedni, alkalmazkodni, mennyire vagy önálló, segítőkész, vidám, kitartó… és még sorolhatnánk. Olyan diákokat ismerhetsz meg, akikkel talán még az iskola folyosóin sem találkozol a hétköznapokban.
A lelkes diákok mellé lelkes tanárok is kellenek, akik elvégzik a felkészítő tanfolyamokat (elméleti és gyakorlati képzést), és vállalják a csapat szervezését, vezetését. De lelkes diákok mellé mindig lehet vezetőt találni.
Köszönjük a Szülői Szervezet anyagi támogatását, mely lehetővé tette, hogy mind a négy „kiképzett” és vállalkozó tanár részt vehessen a táborban: Gottlieb Gábor, Haász Gyöngyi, Masa György, Tóth Tamás. Persze nem várt nehézségek is adódhatnak egy táborban: a Mátra a hatalmas eső miatt (is) lesz feledhetetlen – 12:30 és zuhog az eső, ezt megtanultuk, ugye, a Börzsöny és a Körös pedig a szúnyogokról és csípésükről (is) emlékezetes marad.
Kedves BÉLÁSOK! Ha valaki kedvet kapott az ilyen táborozáshoz, figyelje a plakátokat, mert 2021-ben ismét VÁNDOROLUNK!