2024. prilis 26. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Bélások Frankfurtban 2019. oktber 24.


A tavaszi sikeres görögországi találkozó után a 2018 szeptemberében indult és négy ország négy iskoláját (a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum, egy frankfurti német, egy almyrosi görög középiskola, valamint a Bajai III. Béla Gimnázium) összefogó Erasmus KA2 „healTH AT School/THATS” elnevezésű projekt ezúttal Frankfurtban folytatódott. A 24 diákot és 8 pedagógust az Integrierte Gesamtschule Nordend iskola látta vendégül, ahol nemzetközi együttműködés keretein belül dolgoztak a projekt főbb célkitűzéseinek elérésén.

Mivel a munka az „Ép testben ép lélek” nevet viseli, így a programok nagy része az egészséges életre nevelésről szólt, így a diákok főztek egészséges ételeket, különböző táplálkozási trendekkel ismerkedtek és kilátogattak egy bio almaültetvényre is. Emellett múzeumlátogatás és városnézés során Frankfurt történelméről is sokat megtudhattak, a vendéglátó német családoknál pedig személyes élményeket szerezhettek a helyi kultúráról, életmódról, mentalitásról a gyerekek. A toleranciának és az elfogadásnak nagy szerepe van a német iskola tanulóinak és tanárainak életében, hiszen inkluzív intézmény lévén szellemi és testi fogyatékkal élő diákok is járnak oda, így a vendégek a programok és az óralátogatások alkalmával tanúi lehettek, hogy tudnak sikeresen együttműködni fogyatékkal élő és ép diákok illetve pedagógusaik.

A tíz magyar diák felkészülését, valamint a frankfurti munkát Balykó Noémi, Benkő Mónika és Páli Noémi (projektkoordinátor) segítették. Az 5 élménydús, emlékezetes nap után hazautazván a résztvevők lelkesen készülődnek a projekt következő találkozójára, amely 2020 márciusában Erdélyben lesz.