2024. prilis 24. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


diplomantul.hu 2019. szeptember 10.
2019. szeptember 10-én elindult a diplomantul.hu portál, amelyen elérhetővé vált a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) első modulja.
Az erről szóló hivatalos sajtóközlemény az alábbi linken olvasható:
https://www.oktatas.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/dpr_interaktiv_felulet.


Az interaktív felület célközönségét elsősorban a felsőoktatási tanulmányokra készülő, 16–18 éves diákok és szüleik alkotják. A portálon szabadon kereshetően érhetők el olyan, a pályaorientációt is érintő adatok, mint például az adott végzettséggel betölthető munkakörök, a végzés után munkakereséssel töltött idő az elhelyezkedésig, a bér és a bérnövekmény a végzést követő években.

Az elsőként publikált adatok az Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése (AAE) menüpontban érhetők el (https://www.diplomantul.hu/adminisztrativ-adatbazisok-egyesitese); melyek 2020 tavaszáig további kutatási területek eredményeivel bővülnek.

A DPR AAE tényadatokat (nem véleményeket) tartalmaz, olyan nagy adatbázisok releváns információit dolgozza fel – anonim módon –, mint a Felsőoktatási Információs Rendszer, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Pénzügyminisztérium és a Diákhitel Központ Zrt. rendszerei.