2024. jlius 18. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Oroszos sikerek 2017. oktber 05.

Az Orosz Föderáció Oktatásügyi Minisztériuma, a Moszkvai Állami Puskin Intézet és az Artek Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Központ Artek 2017 elnevezéssel nemzetközi orosz nyelvi versenyt hirdetett. A verseny első fordulójában 64 ország 1047 diákja 117 csapatban versenyzett. A verseny döntőjébe 20 csapat jutott be a világ minden tájáról, köztük iskolánk 9. évfolyamos orosz nyelvi csoportjának tanulói. A döntőt 2017. augusztus 7-28-ig rendezték meg az Artek Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Központban, a Fekete-tenger partján, ahol a versenyzésen túl orosz nyelvi foglalkozások és gazdag szabadidős programok, kirándulások vártak orosz nyelvet tanuló diákjainkra és tanárukra.



A képen a „Legérdeklődőbb csapat” címet elnyerő bélás oroszosok: (balról) Rozgonyi Lili, Horváth Csenge, Szili Alexa, Csengeri Ágnes, Sándor Virág, Gyetvai Janka, Gyulai Anna. (A díjátadásról betegség miatt hiányzott Márton Réka.)



2017 szeptember 20-21-én rendezték meg a Lakitelki Népfőiskolán az Orosz klasszikusok nyomában elnevezésű műveltségi vetélkedő országos döntőjét. A bélás-MNÁMK-s vegyes csapat (Ádám Kata, Matics Bianka, Tóth Dorottya, Verebélyi Lora), amely az elmúlt tanévben vívta ki magának a döntőbe kerülés jogát, a 10. helyen végzett. A diákok a versenyfeladatokon keresztül alaposan megismerkedtek többek között Nagy Katalin és II. Sándor cár korával, Puskin és Dosztojevszkij életművével és Ilja Repin festészetével. A felkészülés során megszerzett ismeretek, irodalmi, képzőművészeti élmények gazdagítják életszemléletüket, világlátásukat, műveltségüket. A művészeten keresztül közelebb kerültek a tanulmányozott történelmi korszakokhoz.