2024. jlius 18. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Két hét német testvériskolánk diákjaival 2016. jnius 13.

A német diákok május 31-én érkeztek hozzánk, és családjainknál elszállásolva töltöttek el négy csodálatos napot. Megmutattuk nekik az iskolánkat, majd a városházi köszöntés után hajókiránduláson vettünk részt, délután pedig a vendégek megismerkedhettek Bajával egy városismereti verseny során, amit magyar táncház követett. A program keretében kirándultunk Budapestre és Pécsre is. A szombati nap a családoké volt. Vasárnap hajnalban közösen indultunk Neustadtba, ahol egy hetet töltöttünk el német „családjainknál”. Rengeteg élménnyel gazdagoztunk: nemcsak Waiblingenbe, hanem Stuttgartba is ellátogattunk. A kulturális programok mellett a legnagyobb sikert a stuttgarti állatkert és a Tripsdrillben található vidámpark jelentette.
A csereprogram egy közös búcsúesttel zárult, ahol a német tanulók szülei is jelen voltak. Az estre angol, német és magyar dalokkal, valamint magyar néptánccal készültünk, ami mindenkinek nagyon tetszett.
Másnap könnyes búcsút vettünk egymástól, és bízunk abban, hogy a baráti kapcsolatok megmaradnak, és hamarosan újra találkozunk.
Végre megtapasztalhattuk, hogy milyen fontos a nyelvtudás! Rá kellett jönnünk, hogy az állandó szókincsbõvítés, azaz a gyakori szódolgozatok, a feleslegesnek gondolt nyelvtani szerkezetek gyakorlása, memoriterek tanulása egyáltalán nem felesleges idõtöltés. Élveztük, hogy meg tudtuk magunkat értetni, sõt meg is értettek bennünket. Csak ajánlani tudjuk, hogy ezt a lehetõséget ne hagyjátok ki! Jelentkezzetek, és gyertek velünk legközelebb!

25 lelkes németet tanulni akaró Bélás