2024. jlius 18. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Új testvériskola 2015. szeptember 30.
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015/16-os tanévben új testvériskolával bõvült a III. Béla Gimnázium. A waiblingeni Friedrichschule-val vettük fel a kapcsolatot, ami lehetõvé teszi, hogy 25 hetedikes illetve a nyolcadikos diák két hetes cserekapcsolaton vehessen részt, 2016. május 30. és június 11. között.
Elõször a német csoport jönne Bajára, a vendégfogadó gyerekeknél lennének elszállásolva. Az egy hét alatt különbözõ programokon vennének részt; iskolánk, városunk megismerése, órákon való részvétel (nyelvi órák), a környék illetve Budapest bemutatása.
A német fél nagybusszal jönne és az itteni kirándulások útiköltségét valamint iskolánk tanulóinak a Waiblingen-be való kiutazását õk finanszíroznák. Tehát egy hét után együtt utaznánk vissza Waiblingen-be, ahol õk látnának bennünket vendégül és hasonló programokon vehetnénk részt.
A cserekapcsolatra minden második évben kerülhet sor. Idén májusban lehetne az elsõ találkozás.
A cserekapcsolat költségei várhatóan 50.000 Ft lesz. Ez magába foglalja az itt tartózkodás alatti programok belépõdíjait, a közös ebédeket valamint a visszaút költségeit.

Derekas Gabriella (derekasgabi@gmail.com)
Döményné Dobosi Lejla (ddlejla3@gmail.com)