2024. jlius 18. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Felvételizõknek! 2015. janur 15.
Felhívjuk mindenki figyelmét, aki beadta hozzánk a központi írásbeli felvételire a jelentkezési lapját, hogy az írásbeli január 17-én (most szombaton) lesz a tanév rendjében elõírtaknak megfelelõen!
Kérünk mindenkit, hogy a vizsga pontos lebonyolításának érdekében szombaton 9.30 órakor jelenjen meg a III. Béla Gimnáziumban.

Felhívjuk a figyelmet, hogy névre szóló külön értesítést erre vonatkozóan nem küldtünk az írásbelire jelentkezõknek!

Ezúton is eleget teszünk tájékoztatási kötelezettségünknek:
2014. évi CV. törvény több ponton módosította a nemzeti köznevelésrõl szóló 2011. évi CXC. törvényt, Így annak 57. § (1) bekezdését is. Az 57.§ (1) bekezdésének a módosítása 2015. január 1-ével hatályba is lépett. Mindezek alapján a jogszabályok nem teremtik meg annak a lehetõségét, hogy a középfokú felvételi eljárással összefüggésben a tanuló az ötödik, a hatodik, vagy a nyolcadik évfolyamot - annak sikeres teljesítése esetén - szülõi kérésre megismételje. Ennek következtében - a korábbiaktól eltérõen - a középfokú felvételi eljárásban nem vehet részt az olyan általános iskolás tanuló, aki az adott évfolyam elvégzése után, ugyanazon vagy alacsonyabb gimnáziumi évfolyamon (például ötödikes általános iskolás nyolc évfolyamos vagy hetedikes hat évfolyamos gimnáziumban) kívánna továbbtanulni.