2024. mrcius 28. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Év települése 2009 2009. december 06.
Az idén tizenegy város száll versenybe a díjakért és az elismerésért: Hódmezõvásárhely, Zalaegerszeg, Baja, Nyírbátor, Vác, Paks, Nagykanizsa, Kisbér, Barcs, Edelény és Tapolca közül kerülhet ki a nyertes. Változatlanul a nézõk döntenek, az a város lesz az Év települése, amelyik a legtöbb szavazatot kapja december 20-ig. A Fõtér nézõi december 6-án vasárnap reggel 7.10-tõl egy ötven perces összeállítással idézhetik fel a 2009-ben bemutatott tizenegy várost, és azt, mennyiféle csodát láttunk itthon. A szavazást nem a települések lélekszáma dönti el, hanem az, hogy a nézõk többsége melyik városban töltene el legszívesebben néhány napot, melyiket tartja a legvonzóbb turisztikai célpontnak – vallja a mûsor fõszerkesztõje.

A városokra háromféle módon lehet szavazni: postai levelezõlapon a „Fõtér - az Év Települése” jelzés feltüntetésével a Magyar Televízió, 1810 Budapest címen. Voksolhatnak sms-ben, a nem emelt díjas (06) 30/555-5595-ös telefonszámra az adott település nevét kell elküldeni. December 6-ától a Magyar Televízió honlapján is várják a szavazatokat, a www.mtv.hu/foter oldalon. A gyõztes város polgármestere december végén veheti át nyereményét az MTV alelnökétõl a köztelevízió óbudai székházában.

A nyertes jutalma a Herendi Porcelánmanufaktúra díszvázája, emellett a település újabb bemutatkozási lehetõséget kap az m1 mûsorában, hiszen 2010 januárjában ismét levetítik a róla készített mûsort. Az Év települése a Magyar Turizmus Zrt. különdíját is megkapja. A nemzeti turisztikai szervezet által felajánlott kiemelt promóciós támogatás keretében a településen zajló eseményeket, programokat a Turizmus Zrt. kiemelten népszerûsíti kiadványaiban és kiállításain, illetve bekapcsolja a várost belföldi és külföldi médiumok általuk szervezett tanulmányútjaiba.
Forrás: Bácskai Napló, illetve a www.mtv.hu